Gaming Новини Игри

Cities: Skylines 2 променя начина, по който функционира общественият транспорт

04.07.2023

author:

Cities: Skylines 2 променя начина, по който функционира общественият транспорт

Един от проблемите с оригиналната игра Cities: Skylines е свързан с начина, по който се отключват новите опции за обществен транспорт. В момента, отключването на различните видове транспорт е базирано изцяло на етапи на население. Това означава, че за да имате достъп до кабинкови лифтове, влакове, тролеи, трябва да имате значителен брой жители, достатъчен да се квалифицирате като Голям Град или Малък Град.

Проблемът възниква, защото добре проектираните градове се основават на обществени транспортни системи като влакове и трамваи. Изграждането на тези системи преди да се създаде голям брой жители дава по-добри резултати в сравнение с добавянето им вече в съществуващ град. Това означава, че трябва да построите инфраструктурата за обществения транспорт преди да се насочите към разрастването на града.

Във втората част на играта, Cities: Skylines 2, новите видове обществен транспорт няма да се отключват в зависимост от населението на града. Вместо това, ще бъде въведена нова система с “точки за развитие”. Все още не е ясно как точно ще се спечелват тези точки, но играчите ще могат да ги изразходват за отключване на желаните опции за обществен транспорт. Популярният вариант за отключване на таксита и автобусите чрез растежа на населението ще остане, но след това изборът за разширение на транспортната мрежа ще бъде в ръцете на играчите, а не на размера на града. Това дава повече свобода и гъвкавост при проектирането на града и обществения транспорт в него.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *