Технологии

CyberPunk 2077 получава нов RT Overdrive режим, включващ Real Time Path Tracing

23.03.2023

author:

CyberPunk 2077 получава нов RT Overdrive режим, включващ Real Time Path Tracing

NVIDIA и CD Projekt Red днес потвърдиха датата на пускане на новият си пач – 11-ти Април.

Новата технология ще бъде активирана следващия месец, потвърждава CDPR на Game Developer Conference 2023, която в момента се провежда в Сан Франциско. Играта ще стане четвъртото заглавие, което ще получи технология за Path Tracing  в реално време след технологични демонстрации като Minecraft, Portal или Quake.

NVIDIA твърди, че Real Time Path Tracing-a ще промени игрите, като промени начина, по който те се създават. По-добрите визуални ефекти, комбинирани с авангардни технологии за мащабиране като DLSS3, могат да се превърнат в мощен инструмент за разработчиците на игри, които търсят графики, които са неразличими от реалността, казват от NVIDIA.

Това не само дава по-добра визуализация на играчите, но също така обещава да революционизира целия процес на създаване на игрите“, каза Павел Козловски, старши инженер по разработка на технологии в NVIDIA.

Cyberpunk 2077 Path Tracing ще бъде активиран в нов режим, наречен Ray Tracing Overdrive. Разработчикът на играта предостави предварителен преглед на GDC с активирано пълно проследяване на лъчи. Пълното проследяване на лъчи осигурява по-естествено цветно осветление и коригира меките сенки.

NVIDIA очаква повече игри да добавят Real Time Path Tracing благодарение на техния нов SDK. Играта Cyberpunk 2077 ще стане първото хитово заглавие, което наистина предоставя тази технология на хиляди играчи.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *