Gaming Новини Игри

Dark and Darker с отложен ранен достъп

10.05.2023

author:

Dark and Darker с отложен ранен достъп

Ironmace обяви, че планираното ранно пускане на Dark and Darker е забавено, което не е неочаквано предвид продължаващия правен спор с Nexon. Ironmace заяви в Dark and Darker Discord, че те не са в състояние да общуват толкова свободно, колкото обикновено, поради настоящата ситуация. Те увериха феновете, че работят по много неща, за да гарантират, че играта ще излезе възможно най-скоро и поискаха всички да изчакат малко по-дълго. Датата на излизане на Dark and Darker не беше обявена, но Ironmace по-рано заяви, че очаква ранният достъп да започне в края на април или началото на май, последван от пълен старт през Q4 на тази година.

Демото за Dark and Darker беше голям хит в Steam по време на Next Fest, въпреки че беше алфа тест и не беше готово за пускане. Въпреки това, с нарастването на популярността му, нараства и интензивността на спора на Ironmace с Nexon. Nexon обвини студиото, че е изградило играта, използвайки концепции и активи, откраднати от един от отменените му проекти, което доведе до премахването на демото от Steam. Ironmace разпространи финалната си плейтестова компилация преди ранния достъп чрез Bittorrent, която беше изненадващо успешна. През април студиото отвърна на Nexon, заявявайки, че твърденията им не са “нищо повече от антиконкурентни тактики за тормоз, предназначени да извадят малка инди фирма от бизнеса”.

Въпреки че популярното мнение е на страната на Ironmace, реалността на място е, че те са изправени пред сериозни обвинения от голям издател на игри. Това е сериозен проблем, особено за малко студио. Следователно, вниманието на Ironmace разбираемо е фокусирано върху спора, а не върху постигането на целта за освобождаване на Dark and Darker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *