Технологии

Intel показаха графична карта Arc, направена от LEGO

30.01.2023

author:

Intel показаха графична карта Arc, направена от LEGO

Феновете на Intel Arc наскоро имаха възможност да видят уникален проект на един от служителите.

LEGO модел в реални размери на настолно GPU ARC, в момента се разработва от един от техническите маркетингови изпълнители, Зак Хил. Целта на този проект е да се създаде реплика на реална десктоп графична карта Arc A750, с помощта на тухлички LEGO. Зак разработва този проект, използвайки наличните 3D строителни инструменти, разработени от LEGO.

Проектът беше представен по време на Intel Creators Office Hours, където обикновено се обсъждат Blender, 3D графики или AI изкуство, но този път беше показан различен вид проект. Едно важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че този проект все още не е завършен и не е готов за публикуване. В сегашното си състояние завършването на проекта отне 6 месеца и през това време е претърпял множество промени.

Зак се занимава с дизайн на LEGO от много години и дори пише за блог, който прави преглед на нови комплекти и части. Той има широки познания за наличните тухли и как да ги сглоби, което означава, че след като проектът бъде завършен, той ще изглежда толкова добре, колкото е възможно дори с LEGO.

Вдъхновението за Arc GPU, направено от LEGO, дойде от подобни и официални комплекти като Atari и Nintendo конзоли, които са „почти“ реални изображения на популярните конзоли за игри от миналото.

След като бъде завършен, проектът на Зак може да се окаже на публичния сайт на BrickLink, което ще позволи на други ентусиасти да поръчат и изградят проекта сами. Като алтернатива, той може да стане официален LEGO проект, ако Intel даде зелена светлина и популяризира проекта на страницата LEGO Ideas, но това ще изисква 10 000 гласа в рамките на 6 месеца.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *