Ревюта Технологии

Изтекоха тестове на NVIDIA GeForce RTX 4070

11.04.2023

author:

Изтекоха тестове на NVIDIA GeForce RTX 4070

След изтичането нa официални изявления за производителността на NVIDIA, най-накрая видяхме и важни тестови данни. Не е тайна, че картата вече е достъпна за рецензенти и търговци на дребно, тъй като NVIDIA се подготвя да пусне четвъртия си графичен процесор RTX 40.

Както се оказва, първоначалните резултати от тестовете вече са публикувани във форумите на Tieba Baidu. Съдейки по скрийншотовете от GPU-Z, изглежда, че картата е factory-overclocked и е направена от MSI. Софтуера потвърждава всичко, което сме чували за спецификациите на RTX 4070, но изглежда, че GPU-Z може да се нуждае от актуализация, за да покаже всички данни.

Картата е тествана чрез система от среден клас, оборудвана с ексклузивен за Китай процесор Core i5-12490F и дънна платка Intel B660. Дънната платка е оборудвана с 32GB DDR5-3600 памет, което кара да се чудим дали някой ще тества RTX 4070 на DDR4 система. Картата е пусната на серия от тестове чрез 3DMark. Бърза проверка на официалните данни от софтуера всъщност потвърждава това, което NVIDIA частично твърди. Компанията разкри, че RTX 4070 трябва да предлага същата производителност като RTX 3080 с DLSS, но без Frame Generation. Изглежда, че това представяне се очаква и от синтетичните тестове, където RTX 4070 почти съответства на RTX 3080. В същото време RTX 4070 предлага 80% от производителността на ti SKU:

Изтеклата информация предостави повече резултати от тестовете в CSGO, PUBG и Dying Light 2 с резолюция 2K. За момента е трудно да се направят някакви заключения.

NVIDIA GeForce RTX 4070 официално стартира на 13 април, но утре ще видим повече резултати от тестовете от независими медии.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *