Технологии

Китайската марка PowerLeader пуска “нов” процесор

10.05.2023

author:

Китайската марка PowerLeader пуска “нов” процесор

Винаги е важно да бъдете внимателни, когато гледате нови технологични продукти, идващи от Китай, особено когато става въпрос за PC части. Компонентите често се внасят контрабандно в страната с различни нива на качество, а също така съществува риск от подло ребрандиране, при което даден продукт се предлага на пазара като нов и иновативен, когато е просто преработен внос. Марки като PowerLeader често се опитват много усилено да убедят потребителите в противното.

Наскоро PowerLeader обяви новия си процесор Powerstar P3-01105, твърдейки, че има нова структура. Въпреки това, убедително се разкри, че чипът всъщност е процесор Intel Core i3-10105(F) Comet Lake, който беше пуснат през 2021 година. Физически, двата процесора са почти идентични, както и притежават същия формат за печат на IHS. Те също имат много сходни спецификации, като и двете твърдят, че имат 3.70GHz базов часовник, а единствената разлика е пренареждането на кода 10105 на Intel до 01105 за Powerstar.

За да добави към доказателствата, PowerLeader твърди, че QR кодът на PCB на Powerstar съвпада с този на Intel. Въпреки че все още няма доказателства за това, всичко останало сочи към заключението, че PowerLeader просто е ребрандирала съществуващ продукт на Intel, за да получи китайски субсидии за разработване и продажба на местни технологични продукти. Малко вероятно е много геймъри да се втурнат да закупят 2-годишен i3, така че е най-добре да избягвате тези ребрандирани продукти, ако някога станат достъпни за продажба извън Китай

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *