Технологии

Според нова информация NVIDIA работят върху „ AI оптимизирани драйвери“ за подобрена производителност

10.01.2023

author:

Според нова информация NVIDIA работят върху „ AI оптимизирани драйвери“ за подобрена производителност

CapFrameX твърди, че NVIDIA може да пусне нов драйвер с AI оптимизации, подобряващи производителността.

Технически погледнато, изкуственият интелект вече е внедрен в настоящите драйвери за GPU, но все още не се знае за какво точно ще служи. Твърди се, че допълнителни AI оптимизации могат да бъдат добавени към графичния драйвер, като се фокусират върху:
“instructions, throughput, hardware utilization, threading, settings”.

Не е ясно как ще работи такава AI оптимизация от страна на потребителя, в края на краищата геймърите вече могат да използват вградени профили за оптимизация за всяка игра чрез GeForce Experience. Това е автоматизиран процес, базиран на голяма база данни от профили на производителност за известни системи.

Подобна функция подготвят и от AMD, които наскоро обявиха технологията HYPR-RX, която също ще включва Radeon Super Resolution, мащабиране на нивото на драйвера в цялата система и функции за подобряване на латентността.

Слухът не предоставя никакви подробности за това какъв хардуер ще е необходим, за да работят подобни оптимизации. Като се има предвид колко сегментирана е поддръжката за настоящите DLSS технологии, има вероятност определени функции да бъдат заключени само за RTX графични карти.

източник:videcardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *