Технологии

NVIDIA Broadcast с нов ефект, който ще гарантира, че винаги гледате към камерата

16.01.2023

author:

NVIDIA Broadcast с нов ефект, който ще гарантира, че винаги гледате към камерата

Най-новата версия на NVIDIA Broadcast вече е тук. Тя добавя нов ефект, който ще насочи погледа  ви към камерата.

Създателите на съдържание вече ще могат да четат сценариите си, докато технологията на NVIDIA ще гарантира, че те гледат в камерата. Ефектът Eye Contact вече е част от Broadcast Software Stack, специален комплект с инструменти за хора, които записват своите видеоклипове.

Тази технология не само ще контролира къде се взира говорещият, но и ще копира цвета на очите и ще гарантира, че той мига. Технологията ще го прави автоматично по време на запис и ще го прави достатъчно гладко, така че зрителите да не забележат.

Технологията беше демонстрирана от Херардо Делгадо (мениджър в NVIDIA Studio), но има още по-добра демонстрация от редактора на The Verge Мичъл Кларк с много повече движения:

Подобна технология е само бегла представа за това, което предстои в нововъзникващото поле на DeepFake видеоклипове. Изследователите и ентусиастите вече са намерили начин да променят напълно външния си вид и гласа си, като често се преструват на знаменитости. В такъв случай е необходимо обучение за AI модел. Тук NVIDIA е обучила своя AI модел да имитира „милиони цветове на очите и светлинни комбинации“.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *