Технологии

NVIDIA GeForce NOW ще включва Xbox PC игри, Call of Duty ще се върне към облачната стрийминг услуга

22.02.2023

author:

NVIDIA GeForce NOW ще включва Xbox PC игри, Call of Duty ще се върне към облачната стрийминг услуга

Днес Microsoft потвърди на пресконференция, че възнамеряват да пренесат библиотеката с игри на Xbox PC към NVIDIA GeForce Now. Това е облачна услуга за стрийминг на игри, която наистина може да използва по-широка библиотека, за да привлече повече геймъри.

Конференцията в Брюксел се провежда само часове след като Microsoft потвърди, че е подписала 10-годишно обвързващо споразумение с Nintendo, което ще донесе игрите Call of Duty на тяхната платформа. Сделката с Nintendo и споразумението с NVIDIA са основният тласък на Microsoft да повлияе на регулаторите, които се противопоставят на придобиването на Activision Blizzard от Microsoft.

Понастоящем услугата NVIDIA GeForce NOW предлага безплатно ниво, което дава на геймърите достъп до 1-часови сесии, където могат да играят някоя от поддържаните игри. Заедно с библиотеката на Xbox PC и опционалния Game Pass, облачната услуга на NVIDIA определено ще привлече повече внимание.

Microsoft потвърди, че всички Xbox игри, които могат да се играят на компютър, ще бъдат налични в GeForce NOW. Вероятно най-голямата новина е, че тази сделка връща франчайза Call of Duty в услугата GeForce NOW, тъй като беше премахната през 2020 г. Ако сделката бъде одобрена, това ще доведе серията COD до повече от 150 милиона играчи.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *