Технологии

NVIDIA пуснаха своята нова RTX Video Super Resolution технология

01.03.2023

author:

NVIDIA пуснаха своята нова RTX Video Super Resolution технология

Собствениците на графични процесори GeForce RTX 40 и RTX 30, вече могат да се наслаждават на видео съдържание с по-високо качество на изображението. Това е възможно благодарение на новата технология на NVIDIA, която беше обявена миналия месец, RTX Video Super Resolution.

RVSR трябваше да излезе през февруари и това обещание наистина е изпълнено. В последния ден на предния месец NVIDIA най-накрая пусна драйвер, който позволява тази технология в поддържани браузъри, като Chrome или Edge. Тази технология ще работи за онлайн съдържание като YouTube, Twitch, Netflix или Hulu. Тя ще може да увеличи резолюцията дори на 5K екрани.

Според NVIDIA мащабирането на видео ще работи само ако е активирано ръчно през контролния панел. Потребителите ще намерят тази опция във Video > Adjust video image settings > RTX video enhancement. Там можете да намерите четири настройки за качество (1-4). Нивото 4 е най-високото и изисква повече GPU ресурси, обяснява описанието.

NVIDIA препоръчва режим на качество 1 за всички графични процесори RTX 30/40, но графичните процесори от по-висок клас, като клас XX70 и по-висок, ще могат да възпроизвеждат съдържание на ниво 4.

NVIDIA обеща, че ще поддържа и серия RTX 20, но това не е нещо, което да очаквате скоро. Компанията казва, че алгоритъмът трябва да бъде „реструктуриран“ за серията RTX 20 и това ще отнеме време.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *