Технологии

PowerColor официално пуска Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil с „върховна производителност при овърклок“

08.02.2023

author:

PowerColor официално пуска Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil с „върховна производителност при овърклок“

PowerColor официално пускат своя най-висок клас Radeon RX 7000 GPU досега.

Все още няма налични спецификации, но официалният уебсайт на PowerColor вече потвърди дизайна на новата карта заедно с някои основни факти. Това е първият и досега единственият графичен процесор Radeon RX 7000 от PowerColor, предназначен за водно охлаждане.

Liquid Devil няма хибриден охладител, но разчита на персонализиран воден блок, проектиран от EK. Това означава, че картата не може да се използва без предварително инсталирано течно охлаждане в системата. Водният блок има персонализирано лого на Liquid Devil, както и RGB LED осветление, което се управлява от собствения софтуер на PowerColor. Освен това вече имаме потвърждение, че дизайнът е с един слот, така че в този смисъл той е по-тънък от двуслотовия модел ASRock RX 7900XTX Aqua.

компанията потвърди RX 7900 XTX SKU, така че пълният графичен процесор Navi 31, базиран на RDNA3 архитектура, съчетан с 24 GB GDDR6 памет. Все още не се споменава моделът 7900 XT.


За съжаление в момента няма налични честоти или спецификации за захранване на платката. Мострите за ревюта все още са под ембарго, така че все още няма публични оценки на ефективността. Очакваме обаче това да се промени съвсем скоро.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *