Ревюта Технологии

Президентът на Nintendo отхвърли информациите за нова конзола тази година

08.11.2023

author:

Президентът на Nintendo отхвърли информациите за нова конзола тази година

По време на пресконференция на 9 ноември, президентът на Nintendo, Шунтаро Фурукава, директно се обърна към информациите, че компанията е информирала разработчиците за нова конзола тази година. Според Mainichi Shimbun, Фурукава нарече тези информации “неточни” и “невярни” по време на пресконференцията.

През септември се появи информация, че Nintendo е използвала играта Breath of the Wild, за да представи нова конзола, като показа “усъвършенствана” версия на играта пред разработчиците на Gamescom 2023 месец преди това, през август. Съобщаваше се, че новата конзола на Nintendo ще се появи през втората половина на следващата година през 2024.

Слуховете и спекулациите за наследника на Nintendo Switch циркулират от години. Първите слухове се появиха през 2020 г., като споменаваха нова конзола, която по-късно стана Nintendo Switch OLED Model. Когато новата конзола на Nintendo най-сетне се появи, остава да видим доколко ще бъде подобрена спрямо OLED модела.

Освен това, Фурукава коментира и последно патентно заявление на Nintendo. През октомври миналата година, компанията подаде патентна заявка за устройство с два екрана, но по време на пресконференцията, той заяви, че тази патентна заявка беше направена с предвид знанието, че публиката ще я открие и не указва наличие на планове за нова конзола.

В останалата част на пресконференцията Фурукава разкри, че Nintendo отново е имала успешна година. Между април и септември 2023 г., компанията записа увеличение на печалбите с 17,7% спрямо същия период през 2022 г. Този успех се дължи на играта The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, която излезе през май и получи отлични рецензии и обич от феновете на Зелда.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *