Технологии

Новата бета актуализация на PS5 най-накрая добавя Discord Voice chat към конзолата

03.02.2023

author:

Новата бета актуализация на PS5 най-накрая добавя Discord Voice chat към конзолата

След лекото интегриране на Discord функции в конзолите PlayStation 5 в началото на 2022 г., от Sony най-накрая добавят voice chat  в последната си бета актуализация. PS5 Тестерите в САЩ, Канада и Япония вече могат да се присъединят към Discord разговори, няколко месеца след като Microsoft представи функцията за Xbox. PS5 също получава поддръжка за променлива честота на опресняване при 1440p, заедно с подобрения на UX на таблото за управление и други.

Интегрирането на Discord е малко странно, подобно на това в началото на Xbox. Ето как да го настроите и използвате, според блога на Discord. Първо, трябва да свържете своя акаунт в PlayStation Network (PSN) с Discord, след което изберете Discord под „Свързани услуги“. След това можете да завършите интегрирането, като използвате или QR код, или интегрирания браузър на PS5.

Всеки път, когато искате да използвате чата на Discord на конзолата обаче, ще трябва да използвате мобилното си устройство, за да прехвърлите разговора си, което не е идеално. Още през ноември Microsoft направи възможно присъединяването към чатовете на Discord директно от конзолата, така че се надяваме, че Sony в крайна сметка ще направи същото.


Sony също представи поддръжка за променлива скорост на опресняване за 1440p игри, така че HDMI 2.1 дисплеите трябва да показват по-плавна производителност при тази резолюция с по-малко разкъсване. Sony пусна PS5 VRR през април миналата година и поддръжка на 1440p малко след това, но двете функции все още не работят заедно.

Геймърите, също така, ще намерят нови инструменти за достъп до PS4 сейвовете си на PS5, заедно с възможността да преместват игри от една PS5 конзола на друга през WiFi или Ethernet. Новата бета версия се разпространява за сертифицирани тестери днес и трябва да бъде достъпна за всички останали през следващите няколко месеца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *