GplayTV Events

Записванията за COSPLAY – СОЛОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ за Gfest 2023 са вече факт!

17.07.2023

author:

Записванията за COSPLAY – СОЛОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ за Gfest 2023 са вече факт!

COSPLAY – СОЛОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ ще се проведе в рамките на Gfest 2023 и предлага вълнуваща възможност на участниците да се представят в категорията за соло косплей. Записванията са вече отворени, като всеки желаещ може да се регистрира и да представи своето уникално косплей изпълнение пред жури и публика.
Състезанието за косплей на Gfest 2023 обещава незабравимо преживяване за всички участници и зрители. Записванията са ограничени, затова всеки, който желае да се включи, трябва да грабне своя шанс и да се регистрира навреме.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 1. Записването за Индивидуалното Косплей Състезание на GFest Sofia 2023 е доброволно и безвъзмездно.
 2. Костюмът, с който желаете да участвате МОЖЕ да е показван и на други косплей събития.
 3. Може да се прави САМО косплей на канонични герои (от аниме/манга/ видео игри/комикси/филми/сериали/анимации и т.н.), както и на официални фен-арт версии!
 4. До участие в състезанието няма да се допускат участници с прекалено „опростени” костюми – тип дънки, тениска, пола, ушички и подобни.
 5. Костюмът не трябва да бъде прекалено разголен и провокативен!
 6. Не се допускат колаборации между различните участници в индивидуалното състезание, както и участието с повече от 1 костюм (в един ден). Ако желаете, винаги можете да се включите с вашите приятели в груповото състезание (в неделният ден).
 7. Участниците в Косплей Състезанието (индивидуалното или груповото) могат да се запишат за участие и в двете състезания с 2-ва различни костюма, тъй като те ще се проведат в 2 различни дни.
  Участниците в Косплей Състезанията получават БЕЗПЛАТЕН ВХОД за двата дни на GFest Sofia 2023, също така за участниците в състезанието ще има подсигурена минерална вода, в съблекалните.
 8. Всяко участие в Индивидуалното Косплей Състезание на GFest Sofia 2023 е СОЛОВО, т.е. трябва да бъде изпълнено само от един човек.
  ЗАБЕЛЕЖКА
  За солово участие се счита това, в което на сцената излиза само един изпълнител, въпреки това се допускат следните ситуации:
  – участие на двама души, един изпълнител и един статист – статиста НЕ МОЖЕ да има реплики и НЕ МОЖЕ да извърша каквито и да било движения или действия (преки интеракции с изпълнителя);
  ВАЖНО – ВСЕКИ СТАТИСТ ТРЯБВА ДА СИ ЗАКУПИ РЕДОВЕН БИЛЕТ
  СТАТИСТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ В НЕУТРАЛНО ОБЛЕКЛО
  Пример – изцяло в черно, сиво, да не контрастират прекалено много и не може да са в косплей!
 • участие на двама души, един изпълнител и един доброволец от събитието – доброволеца НЕ МОЖЕ да има реплики и НЕ МОЖЕ да извърша каквито и да било движения или действия (преки интеракции с изпълнителя);
  Пример – държи нещо – реквизит, предмет и прочие.
 1. Участието представлява представяне на сцената пред публиката по предварително изготвен сценарий, като времето за едно участие, може да бъде от минимум 0:30 минути, до максимум 2:00 минути.
  Измислете представянето си добре, тъй като то ще е важно за крайната оценка. Можете да танцувате, пеете, измислите някаква тематична сценка свързана с героя, който косплейвате… развихрете вашето въображение.
  На разположение на участниците ще има – 4 броя микрофони тип хедсет и 2 броя тип дръжка.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ДА УЧАСТВАТЕ С ЛИПСИНГ МУЛТИМЕДИЯ
А ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЯ С ГОЛЯМА ДИНАМИКА И МНОГО ДВИЖЕНИЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПОЛЗВАТЕ ЛИПСИНГ

 1. Трябва да ни изпратите – минимум 3 броя картинки на героя в цял ръст и от различни ъгли, с голяма резолюция (1920х1080).
  Картинките се прикачват към писмото за записване, което изпращате на нашата поща!
 2. Трябва да ни изпратите едно от следните:
  (не е задължително файловете да се изпращат със записването, може да бъдат пратени на по-късен етап, но не по-късно от 9-ти септември)
  – само музикален файл, който трябва да бъде във формат MP3;
  – мултимедиен файл, който трябва да бъде във формат MP4 – съотношение [16:9] – max 1920х1080 – min 1280х720 (мултимедийният файл може да бъде съвкупност от изображения и музика, или видео с необходимия музикален фон за вашето участие).
  НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДРУГИ ФОРМАТИ
  ПРОВЕРЯВАЙТЕ ФАЙЛОВЕТЕ ПРЕДИ ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ КЪМ НАС

Музикалния или Мултимедиен файл, трябва да бъде САМО ЕДИН, за цялата сценка. Да не се налага ПАУЗИРАНЕ и ползването на повече от една програма за възпроизвеждане.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НЕ ОБРАБОТВАТ И НЕ ИЗГОТВЯТ МУЛТИМЕДИЯТА НА УЧАСТНИЦИТЕ!

ПРЕПОРЪКА – САМО АКО нямате мултимедия и не желаете такава да се прожектира, САМО В ТОЗИ случай изпращайте САМО музикален файл без изображения за прожектиране, в такива случаи за фон ще седи лого на събитието.

Предлагаме употребата на тези две програми, изцяло БЕЗПЛАТНИ СА, могат да се ползват свободно и НЯМАТ воден знак!
https://www.openshot.org/
https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

 1. Допуска се участието на реквизит, но не и такъв, който е изработен от материали, които биха могли да наранят участниците, или публиката (мечове, катани, метални ножове, шурикени и т.н., запалими материали като пиратки, бомбички и т.н.).
  ВСИЧКИ РЕКВИЗИТИ ЩЕ БЪДАТ ПРОВЕРЯВАНИ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА СЪБИТИЕТО
  ЗАБРАНЯВА СЕ ХВЪРЛЯНЕТО НА ВСЯКАКВИ ПРЕДМЕТИ КЪМ ПУБЛИКАТА!
  ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ПОЛЗВАТ ИСТИНСКИ ХРАНИ И ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В СЦЕНКИТЕ!

Организаторите си запазват правото да не допуснат участник, или група до представяне на сцена, ако прецени, че това би ги застрашило по някакъв начин или би застрашило публиката.

 1. Участниците трябва да са облечени в своя косплей поне 3 часа преди началото на състезанието, за да участват в предварителното оценяване на място, което ще се извърши от официалното жури на състезанието!
  ВАЖНО!
  Тук ще става оценяването на критериите:
  Прилика с Оригинала (от 1 до 10 точки);
  Качество на Изработка на Костюма (от 1 до 10 точки);
  Ако изпуснат участието си в този кръг, или закъснеят за оценяването, тяхната крайна оценка ще бъде намалена с 10 точки!

ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ДОБРОВОЛЦИТЕ НЕ ПОЕМАТ АНГАЖИМЕНТА ДА ТЪРСЯТ УЧАСТНИЦИТЕ ИЗ ЗАЛИТЕ, ВСЕКИ УЧАСТНИК САМ ТРЯБВА ДА СЛЕДИ РЕДА СИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ!

 1. Абсолютно забранен за външни лица е достъпа до съблекалните и правенето на снимки в тях. Ако такъв човек бъде открит от охраната, той ще бъде санкциониран според правилата на събитието.
 2. Със записването си за участие в Косплей Състезанието на GFest Sofia 2023, изразявате съгласието си да бъдете снимани и записвани, както и заснетите материали да бъдат използвани от организаторите с рекламна цел.
 3. Организаторите си запазват правото да правят промени по гореописаните правила, като при наличието на такива, те ще бъдат обявени публично!

ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО ДА НЕ ДОПУСНАТ УЧАСТНИЦИ, КОИТО СМЕТНАТ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯТ, ИЛИ НЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ КОРЕКТНО УСЛОВИЯТА ЗА ЗАПИСВАНЕ!

НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ

 1. За да се запишете за участие в Индивидуалното Косплей Състезание на GFest Sofia 2023, моля да попълните специално подготвената от нас бланка:
  Cosplay Best Solo – Бланка

Попълнете бланката, след което я свалете и я изпратете на адрес:
cosplay@gplaytv.bg
Файловете, които ще ползвате за участието си, трябва да бъдат споделени чрез Google Drive.
(не е задължително файловете да се изпращат със записването, може да бъдат пратени на по-късен етап, но не по-късно от 9-ти септември)

 1. На всички записали се участници, ще им бъде отговорено, чрез имейл и ще бъдат добавени в работна група във фейсбук!
  Затова молим да следите за отговор от наша страна!
 2. До състезанието ще бъдат допуснати ограничен брой участницимаксималната бройка е до 50 души.
  Записването НЕ е до запълване на местата!
  Записвания ще се приемат до крайният срок, след това всички заявки ще бъдат разгледани и на база на сценарийте и снимките на готови костюми ще бъдат селектирани 50-те участника.
  Срока за изпращане на снимките е до 20-ти август, като е разрешено довършителна работа по костюмите и след тази дата, но не и костюми, които тепърва да бъдат започвани.
  ПОВЕЧЕ ОТ ЖЕЛАТЕЛНО Е УЧАСТНИЦИТЕ ДА СЕ ЗАПИШАТ ВЪЗМОЖНО ПО-РАНО, ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ УЛЕСНИТЕ И НАС
  КАТО ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ СНИМКИ НА ГОТОВ КОСТЮМ ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ ВПОСЛЕДСТВИЕ
  НО НЕ ПО-КЪСНО ОТ КРАЙНИЯТ СРОК – 20.08.2023г.
 3. Записването за участие в Индивидуалното Косплей Състезание на GFest Sofia 2023, представлява писмено съгласие с правилата на Косплей Състезанието и общите правила на събитието, при неспазването им организаторите имат право да не допуснат/отстранят участник.

ЗАПИСВАНИЯ НА МЯСТО НЯМА ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ, ТЪЙ КАТО ПРОГРАМАТА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНА И НЯМА ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА Я ПРЕПРАВЯМЕ!

СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ

 1. Крайният срок за записване в Индивидуалното Косплей Състезание на GFest Sofia 2023 e 20-ти август 2023 г. (до 23:59 ч.), след тази дата няма да бъдат приемани записвания!
 2. Всички кандидати ще бъдат информирани най-късно до 27.08.2023 г. дали са допуснати до участие.
  След тази дата в групата остават само одобрените участници!
 3. ВСИЧКИ МУЗИКАЛНИ/МУЛТИМЕДИЙНИ ФАЙЛОВЕ, трябва да бъдат изпратени до 9-ти септември 2023 г. до 23:59 часа.

ПРОМЕНИ ПО ИЗПРАТЕНИТЕ ФАЙЛОВЕ НЯМА ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ СЛЕД ТАЗИ ДАТА!

 1. До 13-ти септември 2023 г. включително (до 23:59 ч.), всички записани участници в Косплей Състезанието, трябва също така да публикуват своя снимка с облечен напълно готов костюм и аксесоарите (ако има такива) в организационната фейсбук група, с което ще потвърдят финално своето участие!

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
Прилика с Оригинала (от 1 до 10 точки) – оценява се цялостната прилика с оригиналния персонаж.
Качество на Изработка на Костюма (от 1 до 10 точки) – оценява се костюма като качество на изработка и акуратност спрямо оригинала.
Игра на Сцена (от 1 до 10 точки) – оценява се актьорската игра на участниците.
Оригинално Представяне (от 1 до 10 точки)
Креативност (Декори/Мултимедия/Липсинк) (от 1 до 10 точки) – оценява се креативността на участниците в създаването на възможно най-въздействаща сценка, чрез допълнителни методи, като това включва изработването на специфични декори, оригинална мултимедия, добре записан и изпълнен липсинк.
Максималният брой точки, който може да бъде събран от един участник е 50.

СПЕЦИАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ
Молим всички участници, да спазват общочовешките норми за поведение, да са точни и дисциплинирани.
Всички участници трябва да бъдат напълно готови зад сцената 30 мин. преди началото на състезанието, ако това условие не бъде изпълнено, организаторите имат право да не ги допуснат до участие.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *