Gaming Новини Игри

Над 400 служители на CD Projekt RED работят по The Witcher 4

26.05.2024

author:

Над 400 служители на CD Projekt RED работят по The Witcher 4

Играта The Witcher 4, чието кодово име е Polaris, все още е в предпроизводствена фаза, но над 400 служители на CD Projekt RED вече работят по нея.

„През първото тримесечие на 2024 г. сме се фокусирали върху по-нататъшното развитие на нашите проекти. Най-големият от тях по отношение на размера на екипа, както и на напредъка по текущата работа, е Polaris. Бъдещата първа част от новата трилогия на The Witcher. В момента над 400 души работят по играта и планираме да преминем към производствената фаза през втората половина на годината“, казва финансовият директор на компанията Петър Нилубович.

Това е в съответствие със съобщението на компанията от месец януари, че възнамерява до лятото по играта да работят 400 разработчици, а пълното ѝ разработване да започне през 2024 г. В слайд, придружаващ последния финансов отчет, CD Projekt отбелязва, че към 30-ти април 2024 г. по Polaris работят 407 разработчици, в сравнение с 56-те разработчици, привлечени за Cyberpunk Orion, 39-те за спинофа на The Witcher Sirius и 20-те за чисто новата игра Hadar.

Все още не се знае много за Polaris, освен че това ще бъде първата игра от „нова трилогия за ролеви игри от AAA клас“. Играта ще включва и „нови елементи на геймплея и нови механики“, които ще я отличават от предишните игри Witcher. В доклада CDPR потвърждава и пълното завършване на Cyberpunk 2077.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *