Gaming Новини Игри

Рекорден брой онлайн играчи в Steam

03.07.2024

author:

Рекорден брой онлайн играчи в Steam

С началото на голямата летна разпродажба миналата седмица, Steam на Valve постави нов рекорд по брой едновременни онлайн потребители. Последният рекорд на Steam беше поставен в средата на март след началото на пролетната разпродажба. Тогава в Steam едновременно бяха регистрирани 36,3 милиона потребители.

Според официалната статистика на 30 юни около 17:00 часа българско време пикът на онлайн потребителите в Steam достигнал 36 928 752 души.

Новият рекорд на Steam беше предшестван от актуализация на най-добрия показател за едновременното присъствие на онлайн играчи – според SteamDB предишният ден той е достигнал 11 711 482 души. Най-популярните игри по време на поставянето на рекорда в Steam бяха Counter-Strike 2, Dota 2, PUBG: Battlegrounds, Elden Ring, Scandalous Banana, Apex Legends, Naraka: Bladepoint, GTA V и Team Fortress 2.

Вероятно основният фактор за постигането на предния рекорд по популярност на Steam е вече споменатата лятна разпродажба. Тя започна на 27 юни и ще продължи до 11 юли. Освен това седмицата преди новия рекорд потребителите на Steam получиха възможност да записват геймплея си на видео и да го споделят с останалите – функцията е в процес на отворено бета тестване.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *