Gaming Новини Игри

Legend of Zelda Римейк: Новината, която вълнува феновете на NES класиката

05.06.2024

author:

Legend of Zelda Римейк: Новината, която вълнува феновете на NES класиката

Порталът DSGaming обръща внимание, че в момента се разработва римейк на класическия приключенски екшън за NES – Legend of Zelda, първата игра от известния франчайз на Nintendo.

Проектът, иницииран от блогър под псевдонима Lloyd Empty, вече е достигнал бета версия 0.7.0.

Най-новият видеоклип на римейка показва 20 минути обновен геймплей от началото на приключението. Въпреки че видеото бе публикувано в края на месец май, медиите го отразиха едва сега.

Официалният римейк на Legend of Zelda на Lloyd Empty се базира на Unreal Engine 4 и е създаден с помощта на Blender, GIMP и FMOD.

Сходството между римейка на Legend of Zelda и Link’s Awakening за Nintendo Switch е забележително, като римейкът на Link’s Awakening излезе преди пет години.

Феновете на оригиналната игра са впечатлени от работата на Lloyd Empty, като най-често срещаният коментар е: „Просто вълшебно“. Разработчикът е предупреден за възможни проблеми с Nintendo, но има план за това.

Legend of Zelda дебютира през 1986 г. на дисковата система Famicom и е една от най-важните игри в историята на индустрията на видеоигрите и в частност на Nintendo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *