Gaming Новини Ревюта Технологии

MSI Claw: Преносима игрова конзола

11.01.2024

author:

MSI Claw: Преносима игрова конзола

MSI взе дързко решение да създаде преносима игрова конзола, наречена Claw, базирана на процесора Intel Core Ultra, вместо на стандартния избор – AMD Ryzen Z1 Extreme. Claw е задвижван от процесор Core Ultra 7 155H с добре оптимизирано управление на енергията от MSI. 155H разполага с напълно оптимизирана интегрирана графика Arc Xe-LPG, с 8 Xe ядра, стойност 128 EU (1,024 унифицирани шейдъра). В сравнение, Ryzen Z1 Extreme разполага с напълно оптимизиран Radeon 780M с 12 CU и стойност 768 потока процесори. Спецификациите са само половината от историята, а главният акцент е върху успешното признание на дизайна на Arc Graphics от страна на MSI, като предпочита техния графичен процесор пред Radeon 780M, идващ от компания, която проектира видеокарти вече близо 3 десетилетия.

MSI Claw е със същия размер като ASUS ROG Ally (с Ryzen Z1), с 16:9 1080p, 120 Hz сензорен екран в средата, с две части от основния контролер от двете страни. MSI Center M е основният потребителски интерфейс, който работи върху Windows 11. Той включва лаунчър за игри, агрегатор на платформи (въпреки че не със собствен магазин) и вероятно ще получи функции за социални мрежи за геймъри в бъдеще. Има две варианта на Claw – основният модел на стойност $749, задвижван от Core Ultra 7 155U, и по-евтиният модел на стойност $699, който ползва Core Ultra 5 135H (с 4P+8E CPU).

И двете версии включват батерия с капацитет от 53 Wh, по-голяма от тази на ROG Ally с 40 Wh. Демонстрационният екземпляр е моделът за $749, задвижван от 155H, и беше показан при игра на “Assassin’s Creed: Mirage” с включено XeSS. Играта беше изключително плавна, с разумни настройки. Claw представлява нещо повече от просто преносима конзола – това е наистина нужното потвърждение за успеха на екипа зад Arc Graphics.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *