Gaming Новини Ревюта Технологии

Следващите NVIDIA DGX с водно охлаждане

11.03.2024

author:

Следващите NVIDIA DGX с водно охлаждане

Следващото поколение на системите NVIDIA DGX може да се появи скоро с водно охлаждане. По време на 2024 SIEPR Economic Summit , главният изпълнителен директор на NVIDIA Женсен Хуанг потвърди, че следващите им DGX системи, предназначени за изкуствен интелект и високопроизводителни изчислителни задачи, ще изискват водно охлаждане поради огромната им консумация на енергия. Хуанг също така даде назнак, че тези нови системи са на път да бъдат пуснати на пазара в близко бъдеще.

Този факт не изненадва, като се има предвид увеличаващата се мощ на графичните процесори (GPUs), необходими за задоволяване на изискванията на приложенията за изкуствен интелект и машинно обучение. С нарастването на изчислителните изисквания се увеличава и необходимостта от по-мощен хардуер. Въпреки това, с голямата мощност на хардуера се генерира и голямо количество топлина, което налага използването на напреднали охлаждащи решения, за да се поддържа оптимална производителност и стабилност на системата.

Чрез внедряването на водно охлаждане в предстоящите DGX системи, NVIDIA цели да разшири границите на производителността, като същевременно осигурява надеждност и ефективност на хардуера. Въпреки че Хуанг не предостави конкретна дата за пускането на новите DGX системи, неговото изявление подсказва, че те са на хоризонта. Без значение дали следващото поколение DGX системи използва настоящия NVIDIA H200 или предстоящият GPU Blackwell B100 като основен ускорител, производителността ще бъде доставена без съмнение. Докато пейзажът на изкуствения интелект и високопроизводителните изчисления продължава да се развива, позицията на NVIDIA продължава да се укрепва, а водното охлаждане определено ще играе ключова роля в формирането на бъдещето на тези индустрии.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *