Ревюта Технологии

Sony потвърждава PS5 Pro

22.04.2024

author:

Sony потвърждава PS5 Pro

След като Insider Gaming разкри, че Sony започва да се свързва с гейм девелопъри за PS5 Pro, The Verge потвърждава голяма част от тази информация. PS5 Pro отново ще използва AMD Zen2 за CPU, но ще има значително подобрение в GPU спецификациите.

Проект Trinity е кодовото име за предстоящия PlayStation 5 Pro, като Sony използва “Matrix” кодови имена за новите си продукти. Trinity следва стъпките на “Neo”, известен като PS4 Pro, и “Morpheus”, кодовото име за PlayStation VR. Източници съобщават за Trinity от около година, с разработката на PS5 Pro, което, според съобщенията, започва през 2022 г. Някои студия получават разработъчни комплекти още през 2023 г., но поверителните документи достигат пресата в началото на 2024 г.

Въпреки че документите не споменават PS5 Pro, кодовото име Trinity се използва обширно. Новата конзола е позиционирана като подобрение на PS5, а не неговата замяна. Sony няма намерение да замени съществуващата конзола, а по-скоро да добави нова опция с подобрени визуали и производителност. Разработчиците в момента се насърчават да се фокусират върху съвместимостта с PS5 Pro през лятото.

Съвместимостта означава поддръжка на по-висока резолюция, временно увеличаване на Sony PSSR и подобрено качество чрез рейтрейсинг. The Verge потвърждава нов режим на производителност на PS5 Pro, наречен “high CPU frequency mode”, който увеличава честотата на CPU до 3,85 GHz. Документите показват 45% по-бързо рендиране на GPU от стандартния PS5. PS5 Pro също има подобрена поддръжка на рейтрейсинга и добавя 1,2 GB допълнителна памет за игри. Конзолата ще се очаква да излезе в края на годината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *