Gaming Новини Игри Турнири

Анивенчър 2015 – Lets Play Hearthstone #1

10.09.2015

author:

Анивенчър 2015 – Lets Play Hearthstone #1

През изминалите почивни дни се проведе първия Let’s Play Hearthstone турнир като домакин на състезанието бе HyperX Stage-a на Анивенчър 2015.

На турнира взеха участие 64 състезатели разположени в бракет на единична елиминация. Като първите два кръга бяха в Bo1 битки, последните 16, последните 8 и в последствие полуфиналите се играха под Bo3 вариант, докато малкият и големият финал за определяне на крайното класиране бе Bo5. Всички срещи бяха в познатия Conquest вариант, като състезателя спечелил игра в сериите Bo3, Bo5 е задължен да смени дека си, загубилия не е задължен да го прави и е по негов собствен избор, за финалните 2 кръга имаше малка промяна като играчите имаха възможност да си сменят дековете.

Всички по-интересни срещи бяха стриймвани пряко по GplayTV2, като записи на по-интересните срещи от турнира може да намерите тук и финалната среща ето на този линк.

Конкуренцията между състезателите беше голяма, като имаше много сериозни двубой още от първия кръг на надпредварата. С прогреса на кръговете се очертаха много интересни сблъсъци, като видяхме видимо предимство на по-бавните декове, липсваха основно агро хънтъри, но пък имаше мек магове, това разбира се е част от играта. Така до финалната четворка достигнаха Sandosas, Kayo, Lery и Torkvemadabg. Макар и двете полуфинални срещи да завършиха бързо, не значи че битката не бе оспорвана. Всеки един от четиримата участници имаше своите шансове за класиране на финала. В крайна сметка Kayo и Lery надделяха в полуфиналите и си осигуриха среща един срещу друг за голямата награда, докато Sandosas и Torkvemada останаха на малкия финал и евентуалната утешителна награда.

В първия полуфинал се изправиха Kayo и Sandosas. Kayo спечели сравнително лесно след малко повече късмет от Unstable portal в първата игра, като изкара Aviana и с нейна помощ напълни полето с Ragnaros и Dr. Boom от която ситуация Sandosas просто не успя да се възстанови в играта. Втората игра противопостави два Warlock Дека, играта започна много ударно и за двамата играчи, като имаше размени на imp-losion от които размени Kayo oтново излезна победител. Така след като имаше размяна на удари с Doomguard и от двете страни, Kayo oтново изкара Dr. Boom от тестето си и буквално затвори мача за 2:0 в своя полза.

Втория полуфинал предложи битка между TorkvemadaBG и Lery. И двамата играчи избраха Druid за първи клас в двубоя, Lery използва ранните тек карти за рамп и набързо имаше Piloted Shredder и Sludge Belcher на полето. Взимайки предимство в двубоя. Последвалите размени принудиха Torkve да изиграе своя Forse of Nature за да почисти борда, поставяйки го в още по-неблагоприятна ситуация от която нямаше измъкване. Така Lery взе първата игра. Втората игра между двамата противопостави Priest и Paladin. Paladin-а взе ранно преимущество срещу много по-бавния Priest дек, като сериозното количество чудовища на полето постепенно излезе извън контрол и с един добре преценен Quartermaster, Lery затвори серията с 2:0.

Мачът за 3/4 Място срещна Sandosas и TorkvemadaBG – Torkve реши да започне с Druid-a си, а Sandosas отново с мек мага. Torkve изигра страхотен двубой с този Druid оставяйки почти никакъв шанс на мага и спечели без особени затруднения. За втората среща Sandosas не смени дека, a Torkve избра да играе със своя Hunter. Мача започна с размяна на чудовища, което не се отрази благоприятно за мага, който така и не се върна в мача. С всяка размяна Torkve излизаше все по-напред и накрая затвори срещата за 2:0. Така остана само един дек на Torkve с който да спечели и да победи в двубоя за 3/4 място, докато Sandosas му трябваха три поредни победи, за да спечели част от наградите. Последния дек на Torkve бе Dragon Priest, докато Sandosas реши да се противопостави с Demon Zoo Warlock. Срещата започна бавно за Priest-а след като имаше 2 чудовища, с които да се противопостави на агресията на Лока, и съответно видяхме агресията да се натрупва до ход 6 за Priest-a, когато започна и настъплението му с различните дракони и карти свързани с тях. След Dr. Boom от страна на лока, видяхме как натрупания spell damage от страна на Priest-a даде ефект и с добре позиционирана Holy Nova, мача започна да се обръща, дори и Doomguard+Power Infusion не успяха да помогнат на warlocka. Така TorkvemadaBG спечели срещата с 3:0 и третата награда в първия Lets Play Hearthstone турнир.

Финалната среща противопостави Kayo и Lery. Играчите достигнали този кръг с добра игра. За финалния мач двамата щяха да играят bo5. За игра началната игра от серията kayo започна с mage, както от началото на турнира, докато Lery избра Druid. Играта започна добре за lery, до момента в който остана само с Force of Nature и Innervate в ръка. Това даде сериозно предимство на Kayo, който установи контрол и затвори играта с Ragnaros, за 1:0 в своя полза. За втората игра kayo реши да използва Druid, а Lery прибегна до DemonZoo Lock. Lery започна да установява ранен контрол на полето, което се оказа доста трудно за Druida да се справи, така Lery спечели точка за себе си и изравни серията до 1:1. За игра три между двамата финалисти се избраха Warlock и Hunter, съответно за Kayo и Lery. Играта изглеждаше да преключи бързо в предвид агресивните декове избрани от играчите.  До шестия ход на мача игратие вече бяха взели значително точки живот един на друг, като и двамата имаха реален шанс да спечелят този част от срещата. Малко липса на късмет от Lery, Който изкара Misha от Animal Companion, го леши от победа в сблъсъка след като не му достигна точка за да убие упонента. В следващия си ход Kayo, разчисти полето и реши срещата в своят полза, за преднина от 2:1. В четвъртата игра от мача, Kayo вече бе на победа от първото място и трябваше да показва завидни умения с Druid, докато Lery се бореше за оставане във финала, но този път избра Druid като клас, който да го задържи в мача. Kayo отново имаше добра ръка за бърз рамп и започна да трупа мана за силни чудовища, след първоначално изиграни Living Roots. На важния ход 6 Kayo успя да изиграе Imperator Thraussian с 5 карти в ръка, давайки му много добра преднина. Последния пирон в ковчега бе, след като имаше 2 броя Savage Combatant на полето за Kayo, който в следващия ход затвори мача с добро комбо с Druid of the Claw, Savage Roar и бонуса от останалите карти на полето. Спечелвайки мача с 3:1 и първото място на Lets Play Hearthstone #1.
Крайно Класиране:

  1. Kayo – 350лв. –  Warlock, Druid, Mage
  2. Lery – 100лв.  – Druid, Warlock, Hunter
  3. TorkvemadaBG – 50лв.  –  Druid, Hunter, Priest
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *