Gaming Новини Игри

Нов мод представен за DotA 2 Reborn и отпадането на претендентите за TI5

07.08.2015

author:

Нов мод представен за DotA 2 Reborn и отпадането на претендентите за TI5

Вчера беше един от последните дни на The International 5 и както всяка година имаше Allstar Match проведен, но с интересен развой на събитията. Allstar мачът представлява обикновено игра между професионалните играчи на ДотА като са избрани посредством “книжката”, която идва за турнира (The International 5 Compendium). Но тази година, тъй като предстои откриването на новият клиент за DotA 2 – DotA 2 Reborn, от Valve решиха да изненадат всички с нова “custom” игра – DotA 2 10 vs. 10 ! Тя по всичко си прилича с нормалната DotA, но се играе от 2 пъти повече хора ! До колкото забелязах има малка разлика в experience, който вземат играчите просто защото обикновено ще са доста повече герои на една пътека и за да бъде по-интересно вземат повече опит, за да има повече битки и интерес.

10vs10reborn

Обявиха, че този мод ще може да бъде игран от следващата седмица, както и ще могат да бъдат създавани още подобни карти с лимит до 24 човека ! Това е огромна новина, тъй като и преди имаше модове, които позволяваха това и дават по-големи и по-големи възможности на разработчиците на карти да си играят с редактора.

SPOILER WARNING ! АКО НЕ ИСКАТЕ ДА РАЗБИРАТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТУРНИРА ПРОПУСНЕТЕ СЛЕДВАЩИТЕ АБЗАЦИ!

Също така не по-малка новина – бяха играни и мачове преди тази последна игра под формата на Allstar Match и естествено имаше и отбори, които отпадат. Първата игра за деня беше между корейския отбор на MVP Phoenix vs. Vici Gaming. Опитваха се корейците да се опълчат на китайският гранд, но без никакъв успех и серията свърши убедително с резултат 2:0.

vici

Следващата игра предизвика по-голям интерес тъй като преди 2 дни отборът на Team Secret отпаднаха от горният бракет и трябваше да се борят за своя живот в турнира като първо играха срещу американският отбор на compLexity Gaming и успяха след доста трудни игри да спечелят 2:1. Но вчера късметът не беше на тяхна страна и в следващия си мач срещу предимно руския отбор на Virtus Pro те паднаха 2:1 след доста дълги игри и съответно отпаднаха от турнира.

teamsecret

Последният мач преди Allstar мача беше Vici Gaming vs. EHOME и както EHOME бяха този огромния отбор, който накара отбора на Secret да мине в долният бракет, те бяха отстранени от Evil Geniuses с резултат 2:1 и трябваше те самите да продължат в долният бракет. Първа игра от долния бракет за тях беше срещу Vici Gaming и както този отбор се представяше доста разочароващо в груповата фаза, техният момент да изгреят дойде. Само с една единствена победа от груповата фаза можеха да се похвалят от отбора на VG, но откакто дойде главния евент, те нямат нито една загуба като се наложиха над огромни отбори със следните резултати – VG 1:0 Na’Vi, VG 2:0 Cloud9, VG 2:0 MVP.Phoenix. И след добър опит от отбора на EHOME, те също бяха елиминирани от Vici Gaming отново с 2:0.

vici

Дали Vici просто не криеха своите стратегии ? Или искаха да заблудят всички, че не са силата, за която всички ги мислят? Остават само два дни и най-интересните мачове до сега !

Ще разберем кой ще бъде следващият “световен” шампион по DotA 2 и кой ще вземе над 6 милиона долара от този огромен турнир много скоро!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *