Gaming Новини Игри

2016 Hearthstone World Championship tour – Започва

28.11.2015

author:

2016 Hearthstone World Championship tour – Започва

Blizzard обявиха с официално съобщение за новия сезон в Hearthstone World Championship.

Нововъведенията не са малко и със сигурност ще подсигурят интересен сезон до следващия Blizzcon, където ще се определи новия световен шампион. Какво ново ще ни предложи компанията за тази година:

  1. Повече локални шампионати – Три от регионите – Америка, Европа и Азия-Пасифик. Ще имат по имат четири различни турнира(Зимен, Пролет, Летен и Последен шанс). От тях през сезона ще бъдат излъчени поканиените за финалната фаза. В допълнение Китай ще имат различен формат и надпревара.
  2. Няма да има преминаване на кръгове. Без значение дали идваш с покана или през отворени квалификации, всички играчи ще започват от един и същи рунд, за да равни шасновете.
  3. По-голям нагарден фонд. Точно така, нагардата е общо $ 1,000,000 за цялата година, като по $ 100,000 е наградния фонд на всеки един от деветте сезонни турнира описани по-горе.
  4. Повече надпревари – с многото Fireside Gathering събития, които могат да служат като основа на сезонните предварителни кръгове, водещи до самите състезания, има повече възможностти да се покажеш като играч, или да подкрепяш любимия си такъв.
  5. Точките ще имат още по-голямо значение, тъй като след всеки шампионат част от тях ще бъде взета. Това в допълнение, че Турнира последен шанс ще разчита на тоталния брой събрани точки. Това ще ви накара да събирате точки още повече.
  6. Балансирано разпределение на точките – Играчите с предно класиране на определения турнир ще получават повече точки от играчите класирани по-ниско в същия. Това включва и разпределение на точки на всеки играч, който постигне Legend през настоящия сезон.
  7. По флексабилен формат на турнирите – Ще използваме възможността с новата структурата през годината, да прегледаме и подобрим формата за мачовете за всеки един сезонен шампионат. Също така ще подкрепим организаторите да  мислят нови и интересни формати, стига да са равнопоставени за всеки играч.
Seasoncham-format

Пътя към Blizzcon 2016

Това са основните промени направени от Blizzard за сезона, като допълнение, формата на турнирите ще се променя за всеки шампионат. За начало, добре познатия Conquest формат остава, само че малката промяна, всеки играч ще предостави 4 дека и ще има бан фаза преди всеки мач.

Всичко това и пояснения за всички промени може да намерите в официалното комюнике тук.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *