Gaming Новини

$50 000 награден фонд за Legacy of the Void турнир на Dreamhack Winter

25.09.2015

author:

$50 000 награден фонд за Legacy of the Void турнир на Dreamhack Winter

Legacy of the Void малко по-малко чука на вратата и датата 10-ти ноември трябва да е маркирана в календарите на всеки един крафтър, защото това е датата когато Протосите ще се опитат да превземат обратно своят дом. Естествено, освен огромното количество емоции, които ще съпроводи феновете на най-добрата стратегия в реално време при излизане на третата и последна част от историята на StarCraft, то вече е време и професионалните играчи да започнат да обръщат внимание на предстоящите турнири. Dreamhack Winter ще бъде първият голям турнир по StarCraft II: Legacy of the Void и ще се проведе от 26ти до 29ти ноември в Jönköping Швеция.

Dreamhack Winter ще излезе от типичните си отворени турнири, в които всеки дошъл на място ще може да вземе участие, като този път бройката на участниците в турнира ще бъде 24 и тя ще бъде определено от различни регионални квалификации. Ето как ще бъде събрана бройката от 24 играча :

Americas Qualifiers – 2 играча
Oceanic Qualifiers – 1 играч
Western Europe Qualifiers – 6 играча
Northern Europe Qualifiers – 4 играча
Eastern Europe Qualifiers – 4 играча
Southern Europe Qualifiers – 2 играча
Western Wildcard – 1 играч
Korean Wildcard – 4 играча

Наградният фонд от 50 000$ ще бъде разпределен по следният начин :

1st – $20,000
2nd – $10,000
3rd – $5,000
4th – $3,000
5/6th – $2,000
7/8th – $1,500
9-12th – $1,250

Първият ден на Dreamhack Winter ще включи типичните си групови фази, като 24-те участника ще бъдат разпределени в 4 групи. Във вторият ден 12-те играча излезнали от груповата фаза ще бъдат поставени в бракет с двойна елиминация. Всичко това естествено ще бъде предавано на живо през официалният канал на Dreamhack за StarCraft, като ние от GplayTV ще се постараем също да отразим срещите за всички българи, фенове на StarCraft. Също така пожелаваме успех на всички българи, които решат да се пробват в отворените квалификации, като веднага щом станат ясни датите, ще публикуваме допълнителна информация.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *