Gaming Новини Други Игри

Activision купи King Digital Entertainment за $5.9 милиарда

04.11.2015

author:

Activision купи King Digital Entertainment за $5.9 милиарда

Може би новината на месеца – гигантите Activision Blizzard затвориха сделката с King.com, купувайки ги за $5.9 милиарда.

Вече доста богатия Главен изпълнителен директор на King – Рикардо Закони казва:

“Наистина се вълнуваме от тази сделка с Activision Blizzard. От 2003 година насам сме изградили най-голямата мрежа за мобилни и фейсбук игри с 474 милиона месечни активни потребители в третата половина на 2015 година. Талантливият ни екип е създал един от най-успешните мобилни франчайзи. Вярваме, че тази сделка ще ни позиционира много добре за следващата фаза на еволюция и ще донесе ползи както на нашите играчи, така и на нашите служители”

Candy-Crush

Винаги сме знаели, че има много пари в трошенето на бонбонки, но това наистина бие всички рекорди. За сравнение нека кажем следното:

Disney купува Star Wars за $4 милиарда.

Facebook купува Oculus Rift за $2 милиарда.

Microsoft купува Minecraft за $2,6 милиарда.

Candy-Crush2

Главния изпълнителен директор на Activision Боби Котик казва в официалното прес съобщение:

“Комбинираните приходи и печалби затвърдяват позицията ни като най-голямата и печеливша компания в развлекателния интерактивен бизнес.  С комбинирана международна мрежа от повече от половин милиард месечни потребители, нашият потенциал за достигане на аудитории по света на устройство по техен избор ни дава възможността да предоставяме страхотни игри на повече хора.”

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *