Gaming Новини Игри

Archon Team League Championship

05.08.2015

author:

Archon Team League Championship

ATLC или Archon Team League Championship е един проект на отбора Archon за голяма отборна лига по Hearthstone с най-примамливите награди и най-добрите отбори.

Като първо издание на надпреварата всички отбори бяха поканени от организатори, като се забелязва присъствието на няколко много интересни микса от играчи, който се състезават в лигата.

Да започнем с правилата на лигата, формата на самата лига е Round Robin или добре познатото всеки срещу всеки в продължение на 7 седмици. Според не оповестен до сега източник първите 7 отбор в класирането след завършване на формата, ще се състезават за наградите в края на надпреварата. Отборите на места 1 и 2 се класират директно за Лан Финалите, отборите от местата 3 до 7 ще играят допълнителна фаза, за да определят класирането. Колкото до самите мачове, те са в добре познатия на всички Conquest формат, което значи че всеки един клас отпада от списъка след като постигне своята победа, играе се на Best-of-11 формат. Това означава, че всеки един отбор трябва да спечели 6 победи за да спечели мача си. Тези 6 победи ще се постигат с предварително избрани класови тестета, като всеки един отбор трябва да представи 6 уникални класа за мача, класовете не могат да се повтарят между играчите в един отбор. Другата интересна част от правилата е, че всеки играч постигнал 2 победи спира участието си за мача и деня. По същия начин играч постигнал 2 поредни загуби, губи правото си да участва в следващия пореден мач. Тук може да се отбележи, че този формат предоставя възможността за някои много интересни мачове и съперничества. Като комбинацията от конкретни тестета за противопоставяне на противника и стила му на игра е също приом, който може да се използва. Включвайки нуждата от разучванае на противника и предпоготовка за мачовете за всяка следваща седмица.

Участниците в турнира са 8, като 6 от тях са ни добре познатите: Team Archon, Cloud9, Team Liquid, Tempo Storm, Nihilum и наскоро сформирания отбор Team Celestial. Играчите от всеки един отбор, може да научите по-доло в статията. По-голям интерес представляват отборите на Value Town и Forsen Boys, създадени разбира се с цел да участват в турнира и да ни доставят солидна доза удоволствие от различни стилове игра. Всеки един от тези два отбора подвизава играчи от различни отбори не участващи в турнира. Комбинациите са доста интересни от страна на стил и начин на игра, което дава допълнителна доза блясък на идеята за тази лига.

Тук може да намерите списъка с имета на отборите и играчите към всеки отбор:
Team ArchonFirebat, Zalae, Xixo;
Cloud9Kolento, StrifeCro, Ek0p;
Team CelestialTiddlerCelestial, SilentStorm, FrozenIce;
Team LiquidNeirea, Savjz, Sjow;
Tempo StormHyped, Gaara, Eloise;
NihilumLifecoach, Rdu, ThijsNL;
Value TownKibler, Trump, Dog;
Forsen BoysForsen, Chakki, Ostkaka.

Може би не отпитамалните състави от всеки един отбор, но кой би се оплакал след като имаш едни от най-добрите в света в едни отбора  – Kolento и StrifeCro. Солидният гръб на Nihilum в лицето на Lifecoach, човек с много опит и турнир победи през последната година. Опита на kibler и Dog в игрите с карти при Value Town, или рационалното мислене на самия им капитан Trump. Агресията, коятя могат да покажат Forsen и Chakki. Team Archon и техният шампион от Blizzcon Hearthstrone World championship – Firebat, играч който се слави със солидната си подготовка преди вскеи мач. TiddlerCelestial – наскоро спечелил DreamHack Summer 2015. Както и Team Liquid – отбора с може би най-интересен и разнообразен стил на игра от гледна точка на класовете, който може да използва всеки един от играчите.

Надпреварата е заредена със много голямо количество талант, предвещавайки сериозни сблъсаци и много горещи страсти в летния сезон. Ще очаквам с нетърпение развитието на турнира и резултати от него, като съм сигурно, че всяка една седмица ще е заредена със сериозни битки за преимущество преди самите финали.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *