Gaming Новини Игри

DotA 2 Reborn е вече официалният клиент на DotA 2 !

11.09.2015

author:

DotA 2 Reborn е вече официалният клиент на DotA 2 !

След няколко месеца на бета тестване и бъг фиксване беше пуснат като официален клиент добре познатият на част от постоянните дота играчи – DotA 2 Reborn !

dota2reborn

Ако влезете сега това ще е интерфейса, с който ще се сблъскате. Както можете да забележите той няма нищо общо като дизайн със стария и носи със себе си много нови функции.

Някои от новостит в този “клиент” е и новият “двигател” (Engine) – Source 2. Това е официално първата игра на най-новият енджин от Valve и според техните обещания след като го тунинговат и настроят тяхната игра ще може да върви на всякакви машини – дори по-стабилно и гладко отколкото старият. Също така е и с по-добра графика, от което могат да се възползват хората с по-силни компютри.

Друго огромно нещо в новият клиент е и възможността да се играят Custom Games и не нямам предвид просто да си направите отделно лоби с вашите приятели, а изцяло различни игри, които са направени със специалните инструменти предоставени от Valve и варират като стил на игра ужасно много от стандартната DotA. И все пак да дам примери :
Можете да играете DotA 10 vs. 10 – това за което бях говорил преди време или просто ви харесва сам да играете? – няма проблем има къстъм игра наречена Overthrow, в която са вкарани всички герои със нормалните си умения, но се биете всеки срещу всеки или на отбори от 2, 3 или 4 човека. И това са само примери за карти, които си приличат – има също така и Tower Defense стил карти или Enfo’s Survival и доста други познати на всички карти от преди години, които съществуваха в Warcraft 3.

Из разните други менюта можете да откриете още възможности да се възползвате от нови неща например да си гледате пинга или кадрите в секунда. Също така вече на профила си може да избирате кои герои да показвате или например кога е изиграна вашата първа игра на този акаунт. Естествено, който иска може да сложи и своят MMR или брой победи/мачове в общи линии избор много. Също така в най-скоро време ще пуснат и да видите как се справяте с всеки герой по отделно и има и статистика в момента колко Tripple kills имате или колко пъти сте изтрили цял отбор сам и т.н. Като цяло много опции и статистики, които са полезни и интересни на голяма част от общността и всеки, който прекарва по някой друг час на ден.

Също така вече в игрите от Watch може да виждате истинските имена на играчите и по-лесно да намирате вашите фаворити дори и да се крият под други псевдоними. Улеснено е присъединяването и прехвърлянето на партита, както и съединяването на 2 партита от по 2ма или 3ма.

Всички стари клиенти би трябвало да са изтрити, който е притежавал такъв и ако още не сте свалили новият трябва да го направите и това отнема около 6.3 GB, което не е толкова много. Влезте и се потопете в новият свят на DotA 2 дори и да не ви харесва играта има доста интересни custom карти, които си заслужават да бъдат разгледани и нямат нищо общо с главната идея и геймплей на играта.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *