Gaming Новини

ESL One New York 2015 – Шампионите и представянето на отборите

05.10.2015

author:

ESL One New York 2015 – Шампионите и представянето на отборите

Следните отбори бяха поканени или взеха своята позиция чрез квалификации :
team-secret-s-new-logo
team vp Fnatic_Logo.svg eg_logo_med
250px-Team_logo_CDEC_Gaming         _J_zt9Re        300px-IG_logo                             294px-Team_Archon

Ако искате да погледнете техният състав можете да го направите в другата ми новина ТУК !

Какво можем да кажем за очакванията за тези отбори тъй като повечето от тях нямат много изиграни игри в големи турнири и никой не знае как те се представяха след края на TI5.

Secret – Да, имаха добри игри, но не изглеждаха стабилни.
VP – Имаха доста игри с големи отбори и се справиха блестящо.
Fnatic – Нямаха никакви игри с какъвто и да е голям отбор и това им беше първият LAN турнир
EG – Никой не знаеше в каква форма са те тъй като нямаха изиграна нито 1 игра с новия състав
CDEC – Също нямаха игри,но доста хора очакваха да се справят добре.
Vega – Доста игри с големи отбори и блестящо представяне,но тъй като отбора не се считаше за топ 16 отбор в света никой не очакваше много от тях.
IG – След слабото си представяне на TI5 никой не очакваше нещо особено от тях.
Archon – Дори няма смисъл да говоря, трудно си спечелиха мястото и никой не е мислил,че имат някакъв шанс срещу високото ниво на което са останалите отбори.

Нека поговорим за всяка серия по отделно тъй като нямаше толкова много мачове за 2 дни и всички игри бяха BO3 :
Първа серия за турнира – Team Secret vs. Fnatic :
Като цяло Fnatic имаха добро представяне и показаха добра отборна игра, но бяха надхитрени от перфектните драфтове на Puppey.
Team Archon vs. CDEC :
Както написах по-горе никой не очакваше Archon да победят, който и да е и това се случи.
Team Virtus.Pro vs. Invictus Gaming :
Като цяло доста оспорвана серия и след представянето си на TI5 всички може би очакваха VP да вземат лесна победа от тук,но това не беше така. Трудни игри и за двата отбора като може би трябва да се каже,че Ferrari_430 определено играеше на друго ниво и доста помагаше на своя отбор през цялото време и ги носише! Драфтовете на двата отбора бяха доста интересни и като цяло серията беше една от най-интересните за турнира.
Vega.Squadron vs. Team EG :
И нека заповядат на сцената ШАМПИОНИТЕ НА THE INTERNATIONAL 5 срещу почти неизвестният отбор (за повечето хора) VEGA. Всички имаха големи очаквания и надежди за отбора на EG след като все пак бяха шампиони тази година, но както всяка година всички шампиони разочароват. Бяха надиграни на всички нива от отбора на Vega и няма как да се опише по друг начин трагичната случка, която беше тази серия.

Това беше и краят на първия ден! За втория ден първата серия беше Team Secret vs. CDEC :
След като всички видяха солидната игра на Secret през миналия ден всички очакваха те да победят тъй като все пак повечето отбори, които завършват топ 2 на най-големия турнир за годината се отпускат по някаква причина и така и стана. Secret просто премазаха и с добри пикове и с добър тиймплей отбора на CDEC.
Vega.Squadron vs. IG :
Като цяло беше доста оспорвана битка като определено бих казал,че перфектният тиймплей на отбора на Vega е това, което им донесе победата ! Отново Ferrari се опитваше да изкара играта на своя отбор,но едно е да играе 1 човек по-добре от един отбор друго е цял отбор да играе перфектно и това може би най-добре описва тази серия.
ГРАНД ФИНАЛИТЕ : Vega.Squadron vs. Team Secret :
Тези два отбора до сега не се бяха сблъсквали и тъй като Secret бяха фаворитите на публиката всички очакваха тяхната победа … ,но игрите далеч не вървяха в тяхна полза. Първата игра от серията видяхме Wisp+Tiny с кери Slardar от отбора на Vega срещу Windranger – mid, AM кери за отбора на Secret. Тази игра просто беше далеч от равна тъй като Vega имаха огромен team fight и искаха постоянно да се бият или да пушват докато Team Secret нямаха тази възможност тъй като Anti-Mage-а искаше да фарми поне първите 20-25 минути, а те не му дадоха такъв шанс. Горе долу същото може да се каже и за Windranger-а на w33 тъй като той избра да направи Aghanim след това с този build, който той избра е добре да направи крит и след това чак Блинк, който да му даде възможност за добри битки тъй като другите съпорти бяха Elder Titan и Crystal Maiden,а офлейна им беше Dark Seer колкото и да е това не са герои, които да му дадат добър шанс за някакъв двоен стън или да ги задържат на разстояние от него и благодарение на дагера на Slardar и бързото Tiny благодарение на Wisp-а – тази игра приключи доста бързо.
Втората игра може да бъде описана по един начин – w33 Meepo. Да, отбора на Vega направиха грешката да оставят единствения герой, с който w33 е толкова известен и както мачка слабаци в своите Ranked игри така смачка и отбора на Vega. Не мисля, че има какво друго да се каже за тази игра. Като цяло просто беше дадено доста място за w33 да фарми и благодарени на Aegis-ите, които той успя да вземе можеше да влиза на отбора на Vega както си иска без капка страх.
3-та и последна игра отново със странен драфт от отбора на Secret.
Като цяло имаха добра идея зад драфта, но липсата на добър Physical DMG се оказа фатална тъй като нямаха добри начини да се справят с Ember-а и Shadow Fiend-а на Vega, които не стига,че бяха доста мобилни , ако гледаме SF-то – и доста TANKY имаха и два съпорта, които през цялото време ги пазиха от всичкия DMG, който Secret се опитваха да раздадат. Определено драфта на Vega се оказа по-солиден и това ги направи шампионите на ESL One New York 2015 и спечелиха впечатляващите $114,649 !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *