Gaming Новини Игри

Hearthstone: Heroes of Warcraft

04.08.2015

author:

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Какво е Hearthstone: Heroes of Warcraft – колекционерска онлайн игра на карти, създадена от небезизвестните Blizzard Entertainment. Играта е изцяло безплатна, но разбира се в обичайния си стил, създадетелите са включили възможността да си закупиш допълнителни ресурси и да имаш достъп до допълнителните модове на играта по-лесно и по-бързо. Първоначалната версия бе обявена през 2013 година, а самата игра беше пусната официално на 11 март 2014. Играта е достъпна до почти всички възможни платформи: Microsoft Windows и OS X(Mac), също така и Windows 8, iOS и Android устройства с touchscreen. Към месец Май 2015 има над 30 милиона регистрации към играта.

Как се развива играта:
Играта е базирана на ходове, като на всеки ход може да използваш определено количество ресурс (мана кристали), за да изиграеш своите карти. С всеки изминал ход ресурсът се увеличава с един, до момента в който имаш максималните 10 мана кристала за хода си.

Играта има няколко мода за игра, те включват:
Play mode: игра един срещу един с друг играч – с предварително избрано от теб тесте и карти.
Arena Mode: отново игра един срещу един – тук, за да вземеш участие трябва да платиш 150 злато (паричната единица на играта) или 1.50 Евро. Компютъра автоматично ти дава да си избираш карти от всички възможни в играта, за да си направиш най-доброто тесте. Щом започнеш да се съревноваваш с другите играчи – тук можеш да изиграеш максимален брой от 12 мача, като със всяка победа получаваш по-голяма награда. Играта приключва като загубиш 3 пъти.
Adventure Mode: Тук се играе срещу компютър, като до момента има пуснати 2 броя приключения. Всяко от тях е базирано на различнa история (dungeon) от World of Warcraft. Въпросните ти дават достъп до нови карти за развитие на колекцията и подобряване на тестето.
Tavern Brawl: Най-новото въведение в играта – тук ти се дава възможност да играеш с предварително създадени тестета за няколко дни, като първата победа ти дава безплатно пакет с карти за колекцията ти.
Friendly Duels: Разбира се може да предизвикате вашите приятели на битка.

В допълнение има Tutorial, който включва сериозен диалог и обяснение за новите играчи, с цел да се запознаят с играта.

Карти:
Картите за колекциониране в момента наброяват 566, като се очаква още да бъдат добавяни в близко бъдеще. Двете приключения в играта добавиха съответно 30 и 31 карти, а предния експанд към играта добави 123 карти към първоначалните.

За нови играчи, които започват в момента има предварително селектирани карти, които са на разположение за начална игра. Освен пакетите с карти има и възможност да унищожавате ненужните бройки карти (disenchant) и с ресурса (arcane dust) да си създават такива карти, който ви липсват от колекцията

Играта е приета много добре от критиците като държи 88% в http://www.metacritic.com/

Състезания:
Играта веднага се превръща в желана Esport дисциплина. Когато Blizzard организират първият си турнир повече с показателна цел, участниците са добре известни геймъри от различни игри на компанията. След което започват различните седмични купи освно организирани от ESL и Zotac.

Форматите за тези турнири включват 2 вида формати – Conquest и Last Hero Standing. Те се различават по следния начин:
Conquest – за да спечелиш мача, трябва да си победил с всичките си тестета на разположение.
Last Hero Standing – може да спечелеш след като си победил всички тестета на опонента(Дори това да се скучи само с 1 тесте).

Героите(класове) в играта:
Играта съдържа 9 героя от историята на Warcraft – като всеки един от тях представлява различен клас. Всеки клас разполага със свой класови карти, които само той може да ползва, освен останлите неутрални карти. Всеки клас има уникално класово умение, за по-добра вариативност в играта.

Надявам се, че с тази малка, но встъпителна статия, ще пробудя поне малко интерес у всеки читател да опита играта, или поне да погледа и сподели част от нашата страст към нея.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *