Игри Ревюта

The Grand Tournament Card Reveals

13.08.2015

author:

The Grand Tournament Card Reveals

След първоначалното представяне на The Grand Tournament, Blizzard избраха един много различен начин за разкриването на нови карти от експанжън пака, като предоставят тази част на различни членове на HS общността.

Тъй като има много и нови разкрития пълния пакет с карти разкрити до момента може да намерите тук.

Няма да засягам всички карти, тъй като лично смятам, че част от тях няма да окажат много голямо влияние в началния момент на пускането им. Може би за в бъдеще ще се създадат конкретни декове, които ще използват тези карти с пълния им потенциал, но до тогава ще трябва да почакаме.

Днес ще разгледаме част от картите, които по една или друга причина може да се окажат ключови в близкото бъдеще.

Astral Communication:

Astral-Comm
Известният стриймър Kripparian получи честта да сподели с нас тази карта. Какво може да кажем за тази карта, може би – Let the ramping begin.  Погледнато от игрална гледна точка условието тази карта да върши работа може би е чисто поле в комбинация със слаба ръка (която да може да изхвърлите) и очакването, че всяка следващата карта ще може да се играе без проблем. Да преценим какво може да спечелим от картата – ако се играе на ход с 4 мана кристала (колкото е цената) ще останете с това което е вече на полето, тъй като тя премахва само картите в ръката ви. Това ви дава достъп до 10 мана кристала на момента и възможността да играете всичко възможно през следващите ходове. Достъп до картите за края на играта може да се окаже голям бонус към моментното състояние на полето. Най-благоприятен е сценария ако сте с двоен Innervate и чудовище, което може да играете, за да сте с почти празна ръка при игране на картата за максимално добър ход.

От друга страна, това може да бъде и много сериозна загуба на темпо, тъй като отдавате само с чудовищата на полето, които при премахване ви поставят в неудобната позиция да настигате опонента си. Което е почти невъзможно при празна ръка.

Със сигурност има много и различни сценарии как тази карта може да бъде използвана. Само времето ще  покаже дали ще е новата тек карта за друид или просто ще изпадне в небитието на много други карти.

Втората част от поста ще засегне Joust механиката. Blizzard изрично подчертаха, че не са предвидили това да е ключовата дума за този експанд и затова в официалното представяне на The Grand Tournament не беше засегната механиката.

Какво представлява Joust – Дуел, буквално е пресъздаден като механика за разкриване на карти, от която ако изтеглите по-силната карта получавате бонус за чудовището, което сте играли. Ако сте загубили чудовището е сравнително слабо.

В момента пример за такива карти са следните:

joust-2 joust-1

От страна на статове само – и двете карти не са от най-предпочитаните, макар че Armored Warhorse е 4 мана 5 атака. Трудно би била използвана по предназначение ако не спечелите дуела за по-скъпа мана карта, в противен случай ще има голяма марка за изчистване, за да не обърне играта в твоя полза. Може да бъде отстранен от почти всички използвани 2 и 3 мана карти, давайки му един малко по-различен статус при избор за конструирани декове. Може би по-добро предназначение ще се намери при арените. И тъй като е с Charge – не мисля, че може да попадне много в агресивни тестета, тъй като повече предпочитат по-евтини като мана карти. Въпрос на време е да разберем дали ще можем да използваме картата.

Втората карта с такъв ефект за момента е Master Jouster – 6 мана –  5 атака и 6 живот. Статовете далеч не са перфектни,  правейки началния й избор много труден. Ефекта й от друга страна може да обърне играта във ваша ползва. Ако изтеглите по-висока карта получава Таунт и Щит – това я прави една от най-силните карти за толкова мана и може би една от най-добрите таунт карти, по-добра е от Sunwalker и със сигурност ще направя доста опити да се използвам тази карта.

 

Тази механика на дуели дава една допълнителна нотка на така нареченото RNG в играта. Засилвайки допълнително разнообразието и късмета, който може да те споходи в определена битка. Такива карти и механика са част от самото начало на играта и компанията и разработващите продължават да я развиват по все по-различни начин. Лично ще опитам при първа възможност да тествам всички карти и да направо подробно ревю на всички.

За останалото време до пускането на Експанжъна, ще чакаме с нетърпение и ще следим новите карти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *