Gaming Новини Игри

Десетте най-яки мацки във видео игри!

04.04.2016

author:

Десетте най-яки мацки във видео игри!

Десетте най-яки мацки във видео игри

В предаването ни на 30.03.2015 в Twitch от 19:00

NoThx, Miffzy и stakimaN представиха:

Десетте най-яки мацки във видео игри10. Samus Aran (Metroid Series)
Samus Aran Samus Aran Samus Aran Samus Aran

Samus Aran

За всеки, който е играл оригиналния Metroid не е имало по-голяма изненада това, че героят е….жена. И това се разкрива само ако изиграеш играта достатъчно бързо. И след това можеш да изиграеш играта отново без бронята – само по бикини! Отново, стига да въведеш правилната парола.

Мисля, че можете да си представите шока на играчите от 1986 година, когато това главния 8 битов герой да е жена е меко казано….немислимо.

От тогава графиката се е подобрила, както и самата тя. Всеки би ритал задници в този костюм, но факта, че е жена прави играта още по-яка!

9. Natasha Volkova (Red Alert 3)
Natasha Volkova Natasha Volkova Natasha Volkova Natasha Volkova

Natasha Volkova

Можем да се съгласим, че всичките мацки от Command and Conquer – Red Alert 3 са яки. Но най-ярка е Наташа Волкова.

Наташа е елитен съветски агент. Има много малко информация за нейното минало, но знаем, че е професионалист с дългогодишен опит – да, опит в избиването на хора. Нейните задачи са свързани само с най-тежките дела на Съюза.

Има само слухове за тежките, смъртоносни и жестоки смъртни случаи на бойното поле, където е Наташа, но Съюза отрича тя да има нещо общо.

По-интересното за нея е, че в играта е играна от Джина Карано – всеки от вас, който гледа UFC знае за кой говоря – а именно мацка, която освен с външен вид може да ви повали и с муай тай уменията си. След което да ви счупи някой крайник.

8. Alyx Vance (Half Life 2)
Alyx Vance Alyx Vance Alyx Vance Alyx Vance

Alyx Vance

Ако Гордън Фрийман е силният, тих тип, то тогава Аликс Ванс е неговото перфектно, по-разговорливо женско допълнение. Тя е един наистина много добре реализиран персонаж, който избягва да е поддържаща героиня с глуповата усмивка. Нейният персонаж е емоционален, дълбок и сложен.

Въпреки, че е машина за убиване тя не губи човешкото у себе си. Тя се държи като нормален, обикновен човек. Много женски персонажи са сложени са сложени в историята за някакво удобство в разказването й или да я пробутат по-добре. По този начин държанието им идва неестествено, което го няма при Аликс – всичко, което тя казва и прави има контекст и значение.

7. Tifa Lockhart (Final Fantasy VII)
Tifa Lockhart Tifa Lockhart Tifa Lockhart Tifa Lockhart

Tifa Lockhart

Тифа е ритащата задници приятелка на Cloud Strife от може би най-добрата серия на Final Fantasy. Заедно успяват да победят злото в лицето на Sephiroth. Общо взето добра формула – яка мацка, бойни умения и тесни дрехи. О да, има и бар. Та след като натупа лошите можете да отидете да пиете по едно.

Това, което ни грабна в нейния персонаж е дълбоката емоционална връзка между нея и Cloud. Винаги му помага на него и целия екип, но благодарение на хапливия й характер не позволява да й се качат на главата. Все пак мацката има бар и знае как да се справя с това.

6. Bayonetta (Bayonetta)
Tifa Lockhart Tifa Lockhart Tifa Lockhart Tifa Lockhart

Bayonetta

Няма как Байонета да не присъства в който и да е списък с яки мацки от видео игри. Красива е, с перфектно тяло и много сексуализирана. Обича тесни дрехи и да се съблича. Много.

Но ако се опитате да си затворите очите за това (колкото и трудно е да отвърнеш поглед) нейният персонаж е много добре развит. Не само по форми.

Байонета е негодуващ, но грижлив, може би някак си „майчински“ персонаж. Тя държи дъщеря си в безопасност без да я предпазва от заплахите в играта. Не казваме, че Байонета е класически женски пример за подражание, но успява да бъде реалистично вдъхновяваща в една много нереалистична игра.

5. Sylvanas Windrunner (Warcraft)
Sylvanas Windrunner Sylvanas Windrunner Sylvanas Windrunner Sylvanas Windrunner

Sylvanas Windrunner

Опитах се да бъда обективна, за да не сложа любимият си персонаж на първо място. Може би на първо щеше да е ако беше още…жива.

Но все пак. Силванас може да се поразпада малко, да има изключително зъл и хаплив характер но не веднъж се е доказвала в битка. Пък и е шеф на Forsaken-ите.

И като High Elf е била доста готина –Рейнджър Генерал в Silvermoon city, докато Артас не минава с армията си и не се превръща в banshee. Дългата история накратко – успява да си върне тялото и да стане лидер на всички като нея – Forsaken.

Рядко показва слабост, но може би един от най-ярките моменти е когато връщате медальона на една от сестрите й и тя почва да пее Lament of the Highborne с може би …нещо като сълза в окото?

4. Sarah Kerrigan (StarCraft)
Sarah Kerrigan Sarah Kerrigan Sarah Kerrigan Sarah Kerrigan

Sarah Kerrigan

Кралицата на остриетата – феновете на Сара са почти колкото армията от зергове, които предвожда. Сара е ghost – войник със специални умения. Бива зарязана по средата на мисия и всички си мислят, че е мъртва…но това далеч не остава така. Тя става едно със зергите, ставайки тяхната кралица.

Води я желанието й за отмъщение над тези, които са я изоставили и нищо не може да й попречи.

Освен желанието й за мъст, любовта й към Джим Рейнър показва много краски от човешкия й характер, макар много да я мислят за кръвожаден звяр.

3. Rayne (Bloodrayne)
Rayne Rayne Rayne Rayne

Rayne

Може би един от най-емблематичните персонажи, говорейки си за готини мацки от видео игри.

Въпреки, че в днешно време вампирите са модерни и са по-скоро симпатични и блещукащи, не можем да забравим червенокосата Рейн.

С първи дебют през 1996 година, непрактично полуоблечена Рейн грабва сърцата на всички фенове ъкшън игрите с повечко кръв.. Макар играта откъм геймплей да не е нещо особено, Рейн спасява положението. В поредицата вече се подобряват нещата (особено визуално) и се стига до големия екран. За съжаление режисьор на филма е Уве Бол и всички знаем как завършват неговите проекти (да, няма филм с оценка над 3/10 в imdb)

Другото интересно за Рейн е, че е първият персонаж от видео игра, който е публикуван в Playboy (американското издание за октомври 2004 година).

2. Amanda Ripley (Alien Isolation)
Rayne Rayne Rayne Rayne

Amanda Ripley

В една от любимите ни поредици, главната героиня не се вписва много сред останалите. Не е оскъдно облечена, не носи високи токчета и няма супер сили. Даже и няма свръх бойни умения, с които да рита задници напред-назад.

Знаем, че когато кажем думата „герой“ първата асоциация не е свързана с криене в ъгъла.

Но Аманда е герой защото притежава силата да оцелява и да се измъква от крайно неприятни ситуации. Сила, която идва от нейното самообладание, интелект, сръчност и бърза преценка на ситуацията.

Та може би следващия път когато сте в трудна ситуация можете да си зададете въпроса – какво би направила Аманда Рипли?

1. Lara Croft (Tomb Raider)
Rayne Rayne Rayne Rayne

Lara Croft

Мисля, че беше повече от ясно.

Стартирайки през 1996 година като по-секси варианта на Индиана Джоунс тя се превръща в женската гейминг икона до ден днешен по няколко причини. Като за начало – през деветдесетте главните женски герои са по-редки от еднорози.

Разбира се от тогава кака Лара е минала през множество трансформации. Много от тях силно сексуализирани и губят идеята на Tomb Raider, но последното заглавие наистина ни връща вярата в Лара.

В последното издание Лара показва силен характер, както и такъв, който с лекота изстрелва стрела в окото на врага си.

През годините образът й краси книги, комикси, увеселителни паркове, филми…

Образ, който освен секси, е и интелигентен, изобретателен и находчив. Общо взето кака Лара прави избиването на хора и ограбването на гробници истинско изкуство.

Sylvanas
Sylvanas
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *