Gaming Новини Други Игри

Пренапишете историята с Victus Game!

07.04.2016

author:

Пренапишете историята с Victus Game!

Новото независимо българско студио за игри – Victus Games съвсем скоро ще представи първото си заглавие – историческата MMO стратегия Victus Game: Rewrite History.

Много от вас вероятно биха си помислили “Какво му е новото на военна онлайн стратегическа игра?” Все пак пазарът на безплатните игри в този жанр е много труден – в индустрията на върха стоят големи компании с много дълга история, големи бюджети и възможности.

Хората от Victus Games са готови с отговор – чувството за хумор, добрите и идеи и една наистина завършена игра.

VictusGame-Sketches-Cataphract

Victus Game е един забавен поглед върху историята – такава, каквато е могла да бъде. Персонажите от играта си имат свой характер – ругаят, оплакват се, използват препратки от съвремието и дори на моменти изглеждат симпатично глуповато. Лично това на мен много ми харесва, защото съм сигурна, че Юлий Цезар е имал желанието да тегли по една майна на всичко, при това не по аристократичен начин.

nations

Самият сюжет на играта се развива в алтернативна вселена, където римската, египетската и гръцката цивилизация са достигнали своя връх – по едно и също време! Всяка една от тях в определено време в историята е била велика. А когато трите са на едно място и имаме контрол над тях имаме възможността да пренапишем историята!

Като механика, играта е класическа стратегия – избирате империя, строите град, армия и търговия. Трябва да се сражавате с едни и да правите съюзи с други. Но тук идват и разликите с останалите онлайн стратегически игри:

 

  • Victus Game ще бъде едно лежерно забавление, което ще бъде и предизвикателно
  • Интересни бойни механики
  • Икономиката на играта ще се влияе от особеностите на терена
  • Бойните механики също ще се влияят от терен
  • Монетизацията да не е “плати, за да спечелиш”
  • Кросплатформена игра – за компютър, телефон и таблет.

 

Компанията се развива със собствени средства, но планира и кампания в Kickstarter в началото на месец май.

Очакваме Beta версията на играта в края на април, а ако имате интерес – можете да изпратите вашият мейл на http://play.victusgame.com/ , за да получите покана. Имайте предвид, че те са лимитирани – само 2000 човека ще имат възможността да получат достъп до бетата. О, да – имате и възможност да спечелите iPhone6! 

 

Или пък да участвате в томболата

Можете да подкрепите момчетата от Victus Games като харесате страницата им във Facebook: https://www.facebook.com/victusgame/

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *