Ревюта

ZOWIE – стремеж за перфектност!

28.05.2016

author:

ZOWIE – стремеж за перфектност!

ZOWIE

Фен съм им от години. Южнокорейската компания, за която някои просто бяха чували, че правят добри мишки, стъпи в България. И не само. Наскоро закупени от BenQ, от ZOWIE са планирали да залеят пазара в Европа и Америка с първокласна периферия на достъпни цени.

Още преди време, любимият ми играч на StarCraft II – Life, играеше с мишка и клавиатура на ZOWIE. Като върл фен и на играта и на играча, исках да разбера с какво играе – в последствие разбрах, че клавиатурата му е Celeritas (модел, който вече не се произвежда), а мишката му е MiCO (също не се произвежда 🙁 ).

ZOWIE Celeritas
ZOWIE Celeritas

Естествено, понеже любимият ми играч играеше с тази периферия, се поразрових в интернет и понаучих едно две неща за ZOWIE. Като например, че най-добрите CS играчи още от тогава играеха с FK и EC сериите на мишките им (все още се произвеждат! 😀 ), а доста голяма част от корейците, играещи StarCraft играеха със Celeritas клавиатурата и мишката MiCO.

Още от преди да се внасят в България, вече имаше български играчи с мишки и клавиатури на ZOWIE, като и аз съм сред тях.

И знаете ли колко души някога са се оплакали от периферията им?
Нула.
Затова съм толкова хайпнат!

Но нека започнем отдалеч.

В GplayTV доста ще си говорим за всички продукти на марката, но първо ще ви представим падовете на ZOWIE заедно с “аксесоарът” им – така нареченият “Cable Management Device”, или на Български – анти-мандахерцинг-устройство. 😀


G-SR

480 x 400 mm
3.5 mm

P-SR

355 x 315 mm
3.5 mm

SR сериите на ZOWIE са платнени меки падове за тези от вас, които предпочитат гъвкави падове с обшивка. Това са меки падове, които са изработени от мноого на брой фини нишки, които спомагат за изключително плавното приплъзване на мишока ви.GTF-X

480 x 400 mm
3.5 mm

PTF-X

355 x 315 mm
3.5 mm

TF-X сериите на ZOWIE комбинират комфорта и гъвкавостта на speed падовете, но са с една идея по-грапави и устойчиви от тях. Те са нещо като хибрид между control и speed, като обшивката спомага за това пада ви да не заприлича на баничка след няколко месеца употреба.

На падовете съвсем не им липсва стабилност, защото всички от тях са покрити от долната част на 100% със специална гума, която предотвратява всякакво хлъзгане.

ZOWIE PTF-X
ZOWIE PTF-X

За мен най-якото нещо в падовете е това, че имат логото на ZOWIE бродирано супер небрежно за един от ръбовете им. Може би забелязахте, че моделите реално са два – SR и TF-X. Разликата е само в размерите. Интересно е дали ще изкарат по-различни размери в бъдеще?


ZOWIE CAMADE
ZOWIE CAMADE

ZOWIE CAMADE

Устройство за мениджмънт на кабели … аксесоар … бънджи … не знам как да го нарека това чудо на български. Факт е обаче едно – безкрайно полезно е!

Не знам колко от вас са имали този проблем, но да ви се разхожда кабела на мишката и да я дърпа е меeeга досадно. Има доста вариянти за решение – да си защипем кабела с монитора, да го залепим с тиксо, или да си вържем всички кабели заедно.

НО, аксесоарът на ZOWIE е много по-елегантно и приятно решение, за тези от вас, които търсят такова.

ZOWIE
ZOWIE
Очаквайте още куп неща от екипа на GplayTV свързани със ZOWIE!

Периферията на ZOWIE, както и много други продукти, можете да закупите от магазина на Gplay!
Gplay

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *