Gaming Новини Други

Да приветстваме SEGA в България!

12.10.2018

author:

Да приветстваме SEGA в България!

SEGA предприе някои възродителни стъпки през 2018 г. включващи назначаването на нов президент и връщането на някои класически заглавия като Sakura Wars, Valkyria Chronicles, и Shenmue.

Тези дни стана ясна още една стъпка – SEGA Europe се преструктурират и откриват ново студио за QA в София. В момента SEGA Europe’s QA division се намира в Лондон, но ще премине в София през следващите две години. Gary Dale – главният изпълнителен директор на Sega Europe заяви, че това не се дължи на Брегзит, а на факта, че България се превърна в лидер по новоизлезли ИТ специалисти.

“България е европейски лидер в областта на ИТ развитието, където се намират регионални офиси на някои от най-известните технически екипи в света, включително IBM и Hewlett Packard. Също така има история на технологични постижения и иновации. Това е перфектното място, на което можем да се превърнем в най-добри в този клас, от гледна точка на качество и възможност за разширяване.“

Това European QA отделение поддържа много заглавия от дъщерните дружества на SEGA – Creative Assembly, Sports Interactive, Relic, Amplitude и Hardlight.

“ Очакваме сътрудничество с настоящия екип на Великобритания в Лондон докогато изграждаме тази вълнуваща операция в София. Техният експертен опит и страст към Sega и неговите разнообразни IP адреси ще бъдат безценни по време на този процес. “

SEGA Development Services Sofia е готов да отвори врати в България през юни 2020 г.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *