Gaming Новини Други

Discord ще има магазин за игри

18.12.2018

author:

Discord ще има магазин за игри

Discord започва да продава игри през август 2019 и ще позволи на разработчиците да публикуват игри, които ще продават само срещу 10% загуба от стойността им.

Това се случва малко след като Epic обявиха, че тяхната оферта е 12%. За сравнение Valve получава 30% от стойността на всяка игра продадена в Steam.

Голяма част от разработчиците са на мнение, че по-големите магазини искат прекалено голяма част от стойността на всяка продаденa игра. Това принуждава разработчиците да си правят собствени сайтове, приложения или платформи, на които да си продават продуктите, вместо да се съсредоточат върху по-важното – да създават страхотни игри.

Идеята на Discord е да има сигурно място, на което може да се намерят всички игри на добри цени и да е удобно както за потребителите, така и за разработчиците. Така че през 2019 година Discord ще превърне магазина си в “платформа за публикуване на игри на самообслужване“. Всеки разработчик ще може да публикува в платформата и да задържи 90% от приходите. Останалите 10% са за оперативни разходи и в бъдеще може да намалеят.

Всеки който използва Discord за чат вече има магазина, а бройката от над 200 млн. потребители изглежда доста примамлива за много от разработчиците. Вече има наличен електронен каталог основно с инди игри.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *