Технологии

AMD 7nm ZEN 2 64 Core & 32 Core CPU Specs & Benchmarks

22.05.2019

author:

AMD 7nm ZEN 2 64 Core & 32 Core CPU Specs & Benchmarks

Все по-близо сме до официалния дебют на дългоочакваните 7nm Zen 2 процесори на AMD. Новата микроархитектура на компанията се очаква да пристигне в средата на годината, както на десктоп платформата под формата на процесори Ryzen, така и за сървърната бизнес платформа под формата на EPYC Rome чиповете.

Тъй като старта е толкова близо, не е изненадващо, че информация е изтекла онлайн. 64 ядра, 128 нишки и 32 ядра, 64 нишки EPYC Rome чипове. И двата са базирани на TSMC 7nm FinFET технология и и двата притежават новата микроархитектура Zen 2. Чиповете се появиха като вписвания в базата данни на SiSoft Sandra – популярен бенчмарк тест, така че този теч на информация ни се струва силно валиден.


AMD 7nm EPYC Rome 64 Core, 128 Thread

Нека да започнем с 64 ядрения EPYC Rome процесор.Този чип бе класиран на трето място в класацията за Аритметична производителност на базата данни, побеждавайки всеки друг процесор, записан някога, с изключение на два.
Този процесор, който е инженерна извадка, има следното кодово име: ZX1406E2VJUG5_22 / 14_N.

Най-малко две части от информацията могат да бъдат разпознати от кодовото му име, които са, че има базова тактова честота от 1.4 GHz и Turbo до 2.2 GHz. За съжаление още не знаем TDP-то му, нито за крайните му clock скорости.


AMD 7nm EPYC Rome 32 Core, 64 Thread

Преминавайки към 32 ядрения, който все още може да бъде намерен в SiSoft Sandra Database-а, тази инженерна извадка има следното кодово име: ZS1711E3VIVG5_24 / 17_N, което означава, че не разполага с по-високи честоти от по-големия си брат.

В действителност той работи на базова честота от 1,7 GHz и турбо честота от 2,4 GHz. Което е изненадващо, като се има предвид, че има половината от броя на ядрата на гореспоменатия.


Понастоящем AMD предлага до 32 ядра на своята ентусиаст X399 платформа с Threadripper, така че ще бъде много интересно да видим дали компанията ще се изкачи отново на нейната база. Едно нещо е сигурно, определено ще видим версия на EPYC Rome 32, която ще стигне до X399, единственият въпрос е каква честота ще може AMD да изтръгне от нея.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *