Технологии

AMD отново във Fortune 500!

22.05.2019

author:

AMD отново във Fortune 500!

AMD са били във Fortune 500 общо 26 от 50-те си години, но отпаднаха от списъка още през 2015 година. Както ентусиастите знаят, микроархитектурата Zen, която управлява чиповете на AMD Ryzen, съживи компанията, връщайки я от ръба на фалит, а сега дори успя да я върне в списъка Fortune 500 на # 460то място, което е нарицателно за успеха им.

Скокът на AMD към Fortune 500 (който се основава на брутния приход на всяка компания) се присъединява към другите им постижения. Също така стават част от Nasdaq-100 миналата година и са обявявани за най-добре представящия се акционер в S&P през 201-та.

AMD продължава да постига стабилен напредък в почти всички сегменти на своя бизнес, жънейки стабилни финансови резултати. Това се подкрепя от новините, тъй като компанията продължава да взима от пазарния дял на Intel в настолните компютри и лаптоп пазарите.

Та да не забравяме, че съвсем скоро очакваме новите 7nm Ryzen и Epyc Rome процесори, заедно с 7nm-те Radeon Navi видео карти, всичките разработени по нова архитектура, чрез 7nm Fin Field технология на TSMC. Това също ще се отрази върху дохода на AMD и възможно да ги придвижи дори по-напред в престижния лист!

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *