Технологии

От AMD обявиха новата “Radeon Pro Vega II” серия видео карти за новия Apple Mac Pro

04.06.2019

author:

От AMD обявиха новата “Radeon Pro Vega II” серия видео карти за новия Apple Mac Pro

Преди броени часове от AMD обявиха най-новите си видео карти : AMD Radeon Pro Vega II и AMD Radeon Pro Vega II Duo, които ще са за новия Mac Pro на Apple. Картите от AMD ще бъдат базирани на 7nm-ова микроархитектура ,която ще предлага по-висока производителност с много по-добра ефективност от сегашната 14nm-ова такава. И двете използват графичният процесор Vega 20, който е усъвършенствана версия на Vega-използващ 7nm-ов процесор. Някои ключови възможности и характеристики на AMD Radeon Pro Vega II включват:

Вариантът с един чип ,който е базиран на архитектурата на Vega 20 има максимална честота от 1.7GHz и може да достави пикова производителност от 14.2 терафлопа (FP32) .Чипът използва Infinity Fabric със скорост на трансфер от 84 GB / s. Чипът също така е снабден с HBM2 DRAM памет с капацитет до 32 GB, работеща на 1 TB / s, заедно с 4096-битов wide bus интерфейс. Duo варианта съдържа два чипа и спецификациите му са удвоени.

Apple и AMD също са разработили нов тип конекторен модул за най-новата серия Mac Pro. Модулът се нарича MPX и съдържа допълнителни PCI-E ленти, за да може да се интегрира Thunderbolt.

Разбира се, от AMD и Apple не спират до там . Всеки Mac Pro ще има възможност да използва по две от новите AMD Radeon Pro Vega II карти .Така че можете да имате Radeon Pro II Vega Duo с две едночипови карти или ако търсите още по-висока производителност – с две двучипови карти.

Източник: wccftech.com

Благодарим за новината на Kikoncho <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *