Технологии

Поддръжка на PCIe 4.0 за по-старите АМ4 дъна

04.06.2019

author:

Поддръжка на PCIe 4.0 за по-старите АМ4 дъна

Поддръжката на PCIe 4.0 от Ryzen 3то поколение ни дава достъп до един свят на по-бърза свързваемост, но според скорошно изявление на компанията, няма да можем да се наслаждаваме на по-бързите скорости на трансфер на по-старите дънни платки на AMD.

По време на CES 2019 от производителите се появиха слухове, че те могат да поддържат PCIe 4.0 на по-стари дънни платки, като X470, X370, B350 и A320, а AMD потвърди, че няма да ограничи по-бързия стандарт при по-старите дънни платки.


Изглежда ,че от AMD са отменили предишното си решение:

Потребителите днес могат да намерят PCIe 4.0 опция, налична в техните дънни платки X570. Въпреки това, трябва да очакват тази опция да бъде изключена, когато бъдат пуснати окончателни BIOS-и на дребно, за да се реализира пълна производителност и стабилност за новите процесори Ryzen от 3-то поколение.

Тъй като дънните платки преди X570 не са проектирани за PCIe 4.0, техните дизайни могат да не са в състояние да изпълняват PCIe 4.0 сигнализация с необходимата стабилност и производителност. За да се осигури надежден опит в областта, PCIe 4.0 няма да бъде опция, която в крайна сметка да е достъпна за дънни платки преди X570. Потребителите могат да продължат с бета BIOS-a, ако желаят, но ефективността и стабилността не могат да бъдат гарантирани.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Kikoncho за новината!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *