Технологии

AMD Ryzen процесорите се продават повече от Intel-ските такива месец преди пускането на новата генерация Ryzen

04.06.2019

author:

AMD Ryzen процесорите се продават повече от Intel-ските такива месец преди пускането на новата генерация Ryzen

Най-новите пазарни дялове за AMD и Intel процесорите в най-големия германски търговец на дребно бяха публикувани в Reddit. Според най-новите резултати, повече хора продължават да купуват процесори AMD Ryzen, благодарение на поредица от отстъпки и пакетни промоции, които AMD представи като част от AMD50 празника.

Според последния отчет за пазарен дял и приходи от MindFactory, AMD за пореден път поведе по общия брой продадени процесори в сравнение с Intel. Към май 2019 г. процесорите и вградените видеокарти на AMD Ryzen имат дял от 66%, докато Intel Core имат дял от 34%. И AMD, и Intel успяха да продадат повече процесори в сравнение с миналия месец, но можем да видим, че тези на AMD Ryzen са останали популярни дори когато стартирането на 3-тото поколение Ryzen беше потвърдено за началото на юли.

Една от причините за голямото търсене на 2ра генерация Ryzen е факта, че те могат да бъдат намерени на наистина изгодни цени и заедно с редица гейминг заглавия поради AMD50 промоцията. От друга страна, докато Intel вече има стабилизирани цени за своята серия Core, ние все още не виждаме стабилно снабдяване на процесорите от 9-та генерация и това се очаква да продължи до четвъртото тримесечие на 2019 година.

Когато става въпрос за приходи, AMD Ryzen и Intel Core процесорите са почти еднакви. Причината е, че докато процесорите на AMD се продават повече, тези на Intel ,като Core i9-9900K и Core i7-9700K струват почти два пъти повече от тези на Ryzen, поради което дялът на приходите е почти същият. Когато пък гледаме към индивидуалните процесори, нито i9-9990k и i7-9700k не са успели да надминат i7-8700k по популярност.

Изглежда ,че най-популярен за сега е Ryzen 2600 с неговите 6 ядра и 12 логически такива, и много достъпна цена.

Остава само месец до пускането на третата генерация Ryzen, която ще има повече ядра и по-бързи честоти на още по-достъпни цени. За сега не се очаква отговор от Intel, който да се противопостави на PCie 4.0 платформата от AMD, изглежда че от “Червените” ще вземат още по-голяма част от пазара на процесори в повечето региони.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *