Технологии

Asus обявиха компактен компютър с 3та генерация Ryzen процесор и RTX видеокарта

18.06.2019

author:

Asus обявиха компактен компютър с 3та генерация Ryzen процесор и RTX видеокарта

Новите десктоп конфигурации съчетават най-новите процесори и графични процесори от AMD и Nvidia.

След като от AMD обявиха своята 3та генерация Ryzen процесори, е време да видим и новите предложения за готови конфигурации с тях . Един от първите такива компютри е обявен именно от Asus. Новият настолен компютър ROG Strix GL10DH, ще съчетае най-новите продукти от AMD и NVIDIA.

GL10DH все още не е наличен, тъй като пускането на новите процесори на AMD е определено за 7 юли. Въпреки това Asus се опитват да бъдат един от първите, така че вероятно ще видим настолната конфигурация скоро след пускането на процесора.

От Asus са взели шасито от своя GL10CS и са заменили Intel-ската фондация с AMD. По-специално този нов модел съчетава специална версия на дънната платка на компанията Prime B450M-K с процесор Ryzen 7 3800X. Това е интересна комбинация, тъй като вече има нов чипсет X570.

Използването на дънната платка от последното поколение означава, че GL10DH няма да поддържа PCI Express 4.0, така че новите SSD дискове, които твърдят, че скоростта на четене им достига до 5,000MB/s, няма да работят толкова бързо в този компютър.

Също така компютърът ще бъде оборудван с видеокартата Asus Turbo GeForce RTX 2070.

Възможностите за свързване включват gigabit-ов Ethernet порт и допълнителна мрежова карта Intel 802.11ac (Wi-Fi 5). Всичко това е събрано в “27-литрова кутия, която заема по-малко място.

Ако приемем, че няма да има промяна от GL10CS, то мерките са 18 x 43 x 42.8 cm, или 7.09 x 16.93 x 16.85 инча. И ще тежи около 8 килограма.

Очаква се десктопа да бъде наличен, вероятно следващия месец.

Източник: pcgamer.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *