Технологии

Biostar вече показа дънна платка с AMD X570 чипсет и разкри част от характеристиките му!

14.05.2019

author:

Biostar вече показа дънна платка с AMD X570 чипсет и разкри част от характеристиките му!

На Computex 2019 се очаква AMD да пусне своя чипсет X570, домът на горещо очакваните процесори от серията Ryzen 3000. VideoCardz – известна хардуерна медия забеляза, че производителя на дънни платки – Biostar е публикувал PDF файл на своя уебсайт с характеристиките на своите бъдещи флагмански дънни платки, което ни дава представа какво можем да очакваме от новия чипсет на AMD.

Според информацията Socket AM4 дънната платка, която е посочена в гореспоменатия файл идва в черна естетика със сребриста облицовка и извлича мощност през 24-пинов ATX и два 8 + 4-пинови EPS конектора, които захранват 12-фазна подсистема за доставка на енергия. Системата се охлажда от два мощни радиатора.

Платката е снабдена с три PCIe слота (x16, x8, x4) и един PCIe x1 слот, който макар и да не е имплицитно посочен в спецификацията, трябва да работи със сигналните скорости на PCIe 4.0. Това бележи първото пристигане на новата PCIe спецификация.

Дънната платка поддържа четири DDR4 стика, работещи до 4000 MHz след овърклок, което е окуражаващ знак, защото дънните платки за Ryzen процесорите от първо поколение бяха с много по-ниски прагове на паметта, които по-късно бяха повишени, за да се подобри производителността.

Чипсетът се охлажда чрез доста голям вентилатор, който потвърждава теорията, че PCIe 4.0 връзките консумират доста повече енергия от чиповете от предишното поколение на AMD, като тласкат енергийния пакет от ~ 8W на ~ 15W.

Дънната платка е снабдена с три M.2 слота за устройства за съхранение и с една маркирана като PCIe 4.0 x4 връзка с капацитет от 32 Gb / s.Другите входно / изходни са USB 3.1 Gen 2, USB 3.1 Gen 1 и четири USB 2.0 порта.

Повече информация ще очакваме на Computex 2019.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *