Технологии

Дънните платки на AsRock A-Series получават поддръжка за следващото поколение AMD Ryzen

08.05.2019

author:

Дънните платки на AsRock A-Series получават поддръжка за следващото поколение AMD Ryzen

Присъединявайки се към останалата част от тълпата производители на дънни платки, ASRock пусна актуализации на BIOS, за да поддържа AMD процесорите Ryzen от следващите поколения на съществуващите дънни платки от серии 300 и 400. Това идва с важно предупреждение: Докато компанията е първата, която обяви support-a за Ryzen 3000- серийните процесори на дънните платки на А-серията, BIOS-a отбелязва, че той поддържа само следващите поколения APU-та на AMD, известни като “Picasso”, а не пълната серия процесори Ryzen 3000, базирани на Zen 2 архитектурата.

Последната информация показва, че AMD скоро ще актуализира съществуващите си APU-та с 12nm процес, което сочи, че тези актуализации на BIOS-а може да не се отнасят за бъдещи такива, използващи 7nm процес и Zen 2 микроархитектурата.

Това ще последва тенденцията за актуализациите на BIOS-ите, които наблюдаваме от големите доставчици в последно време. Неотдавнашната вълна на обновленията позволи поддръжката на Ryzen 3000 за дънни платки от по-висок клас – X и B-серия, но от серията A беше отсъстваща.

AMD обеща да support-не AM4 гнездото за всичките си процесори до 2020 г., което означава, че новите им продукти ще бъдат обратно съвместими със съществуващите дънни платки. Това разбира се идва със своята цена, възможни са проблеми с капацитета на BIOS чипа, което ще накара производителите на да сложат такъв с по-голям капацитет.

Най-новите актуализации на ASRock ще бъдат достъпни този месец, но все още не е ясно дали дънните платки от серията A ще поддържат процесорите Ryzen 3000, базирани на Zen 2.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *