Технологии

Intel разширява семейството на девето поколение настолни компютри, ръководени от Core i9-9900 процесор с 65 W TDP

29.04.2019

author:

Intel разширява семейството на девето поколение настолни компютри, ръководени от Core i9-9900 процесор с 65 W TDP

Intel днес обяви своята 9-та серия разширен Desktop състав начело с Core i9-9900 процесор със заключен множител. Разширената линия включва продукти със само 65W TDP и заключени множители, както и такъв с отключен множител: Core i3-9350K (който има TDP от 91W).

Този нов състав се присъединява към процесорите с предварително отключен множител. Те ще имат леко намален clock speed, но ще бъдат по-евтини от отключените варианти и ще имат по-ниско TDP, което ще им позволи да се включат в OEM системи. Като се има предвид, че имат и вградено GPU, това ги прави отлични отправни точки за някой, който иска да си сглоби сам машината, но няма всички нужни средства в момента, за да я завърши.

Заключените процесори на Intel 9-то поколение разполагат с до 40 PCIe ленти и ще поддържат 2 канала с памет от 2666 MHz (контролерът, разбира се, може да бъде овърклокнат, за да поддържа RAM с висока честота). Общата поддържана памет е до 128 GB, а също може да ползва и Intel Optane технологията. Support за Intel Turbo Boost 2.0 е добавен и за Core i3 процесорите. Чипсетът остава същия PCH от серията Intel 300. Новият WiFi 6 на Intel също се поддържа, което означава по-малка латентност при игрите, както и по-бързи скорости на изтегляне.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *