Технологии

Killer AX1650 Wi-Fi 6 adapter – Безжично мрежово решение за геймърите.

18.04.2019

author:

Killer AX1650 Wi-Fi 6 adapter – Безжично мрежово решение за геймърите.

Както повече геймъри знаят, когато е възможно е по-добре е да играете през жична (LAN) връзка, вместо да използвате безжичната такава (Wi-Fi), която обикновено е по-бавна и причинява по-висока латентност. Но да бъдеш физически свързан с рутера си не винаги е удобно и това е момента в който новият безжичен адаптер – Killer AX1650 на Rivet Network може да се окаже от голяма полза.

За да си обясните как работи, Killer AX1650 използва хардуера на Intel и е базиран на безжичния им модул AX200. Подобно на AX200, Killer AX1650 е Wi-Fi 6 модул, иначе известен като 802.11ax, който подобрява Wi-Fi стандарта 802.11ac (Wi-Fi 5), като увеличава пропускателната му способност за по-добра връзка и по-ниска латентност.

Освен това Killer AX1650 има някои допълнителни функции и следователно е способен да прави неща, които AX200 не може. Основно сред тях е използването на обучени алгоритми за откриване на типове мрежов трафик. Killer AX1650 използва тази информация за приоритизиране на определен трафик, така че пакетите, които са чувствителни към латентност (като например игри), са на първо място. Едно от твърденията на Rivet Network е, че Killer AX1650 може да осигури до три пъти по-добра латентност в играта в сравнение с обикновения Wi-Fi модул. Смело твърдение, което ще е значителен скок, ако е вярно.

Rivet Network също твърди, че безжичният им адаптер е по-малко натоварващ процесора, макар че това вероятно е незначително предимство в днешния многоядрен пейзаж. Освен игри, Rivet Networks представя до пет пъти по-добра производителност на видео потока от при обикновения Wi-Fi чип.

Да не забравяме за интуитивния им потребителски интерфейс за наблюдение и управление на работата на мрежата. Ще може да видите новия Wi-Fi 6 модул на Rivet Network съвсем скоро във високите класове компютри на Alienware. Също така ще имате възможност да го закупите като самостоятелен M.2 модул в близко бъдеще.

Източник: pcgamer.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *