Gaming Новини Технологии

Sony потвърдиха, че Playstation 5 ще е базиран на AMD Ryzen и Navi!

18.04.2019

author:

Sony потвърдиха, че Playstation 5 ще е базиран на AMD Ryzen и Navi!

Следващата PlayStation конзола на Sony, за която се предполага, че ще се нарича PlayStation 5, ще работи с трето поколение AMD Ryzen процесори и AMD Radeon Navi графични ускорители, потвърдиха от Sony. Слуховете за това нашумяха, след като потребител на Twitter, известен с това, че често пуска информационни leak-ове за бъдещи продукти, публикува пост твърдящ същата информация.

От Sony съобщиха , че Navi видео картата ще поддържа Ray Tracing feature-ите за новата им конзола. Предстоящият Playstation 5 също така ще използва SSD и ще бъде backward compatible, което значи, че ще можете да играете игрите от предните поколения конзоли на него.

По-конкретно, процесорът ще има осем ядра и ще се базира на 7nm Zen 2 архитектура на AMD, а GPU-то, базирано на Navi архитектурата, ще постави PS5 в позицията на първата конзола, която поддържа Ray Tracing. Системата също така ще поддържа 8K, въпреки, че към момента е слабо разпространена резолюция. Според информацията, новата конзола ще има и устройство за 3D аудио, което най-вероятно ще влезе силно в употреба при ползването на PSVR.

SSD-то определено ще вдигне скоростта при зареждането на игри, но за съжаление към момента няма информация дали новата конзола на Sony ще ползва очакваният PCIe 4.0 стандарт или не.

Marc Serny – системният архитект на Sony PS5, съобщи че очакваната конзола няма да бъде release-ната до края на годината и, че ще трябва да изчакаме до 2020та без да бъде конкретен кога точно.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *