Технологии

Nvidia пускат програма за измерване на кадри, която ще позволи по-лесно бенчмаркване на видеокарти.

10.07.2019

author:

Nvidia пускат програма за измерване на кадри, която ще позволи по-лесно бенчмаркване на видеокарти.

Представете си следния сценарии: Направили сте проучване за най-уместната видеокарта според вашия бюджет, закупили сте я и сте я сложили във вашия компютър и сега какво? Разбира се, че ще я използваме за да играем новите и тежки игри, а пък новата програма за улавяне на кадрите от Nvidia ще ви помогне да анализирате производителността, за да се уверите, че вашата нова лъскава карта работи както трябва.

Програмата се нарича FrameView, и е модифицирана версия на PresentMon, с някои допълнителни функции, добавени от Nvidia. Например, чрез нея може да проследите колко ток изразходва вашата видеокарта.

Въпреки, че програмата работи с Nvidia и AMD видеокарти, функцията за проследяване на захранването дава неточни резултати за хардуера на AMD.

Иначе, FrameView е проектиран така, че ви позволява да събирате в реално време производителност на графични процесори и данни за мощност в почти всички игри. Nvidia твърди, че предлага “по-висока степен на точност, отколкото много други подобни програми и методи, което превръща FrameView в едно много полезно приложение за бенчмаркинг”.

Също така е важно да се отбележи, че FrameView улавя данни от всички основни API и от всички игри, които поддържат DirectX 9-12, OpenGL, Vulkan и Universal Windows Platform (UWP).

FrameView вече е пуснат за бета тестване и може да се свали от ТУК

Източник: pcgamer.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *