Технологии

Още 7 монитора ще поддържат Nvidia FreeSync и G-Sync

22.04.2019

author:

Още 7 монитора ще поддържат Nvidia FreeSync и G-Sync

Nvidia обяви, че ще добави седем нови монитора към списъка си с G-Sync Compatible дисплеи на 23 април.

Компанията представи концепцията за G-Sync Compatible дисплеи през януари. Това основно разширява обхвата на тяхната G-Sync адаптивна технология за синхронизация чрез AMD FreeSync монитори, които отговарят на техните критерии. Тези стандарти изглеждат доста строги – заяви главният изпълнителен директор на Nvidia Йенсен Хуанг по време на обявяването на технологията на CES, казвайки че само 12 от “стотиците” FreeSync монитори, тествани от компанията, ще бъдат включени в първоначалната партида G-Sync съвместими продукти.

Три нови монитора – два от Acer и един от BenQ – бяха добавени в списъка на G-Sync Compatible продукти през март. И други два бяха добавени тихомълком през Януари. Сега още седем се присъединяват към списъка: по един от AOPEN, LG, Asus и Gigabyte и три от Acer. Това доведе общия брой на G-Sync Compatible дисплеи до 24, а Nvidia не показва никакви признаци за забавяне на разширяването на категорията.

Nvidia заяви, че драйверът, който добавя поддръжка за тези седем нови монитора, ще дебютира чрез своя уебсайт и GeForce Experience на 23 април.

Ето седемте монитора, които се присъединяват към семейството на G-Sync следващата седмица:

  • Acer KG271 Bbmiipx;
  • Acer XF240H Bmjdpr
  • Acer XF270H Bbmiiprx
  • AOPEN 27HC1R Pbidpx
  • Asus VG248QG
  • Gigabyte Aorus AD27QD
  • LG 27GK750F (AUSUMPM / BKRUMPN)

Тази продължителна експанзия изглежда като мълчаливо признание, че Nvidia е преотстъпила голяма част от адаптивния пазар на дисплеи на AMD. FreeSync мониторите обикновено са по-евтини от тези поддържащи G-Sync и много хора се интересуват повече за спестяването на пари, отколкото от стандартите на Nvidia.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *