Технологии

AMD продължава да надделява в продажбите на процесори и през Юли месец.

05.08.2019

author:

AMD продължава да надделява в продажбите на процесори и през Юли месец.

Последният отчет за пазарния дял и приходите от  процесорите на  AMD Ryzen и Intel Core, беше публикуван от Mindfactory и изглежда, че червените имат по-голяма печалба. Въз основа на данните от най-големия търговски обект в Германия, докладът показва, че AMD, докато са били пред Intel през цялата година, сега са ги надминали с нов рекорден дял.

Измина почти месец от пускането на Ryzen 3000. Процесорите бяха пуснати на пазара на 7 юли и вече са изминали 23 дни от пристигането им по рафтовете на магазините, но най-лошият кошмар на Intel се сбъдна. AMD не само смаза своя съперник с пазарен дял от 79 процента, но този процент е и най-високия за последната година за червения отбор. Intel, от друга страна, е с най-малкия пазарен дял от над година насам с едва 21%.

Ако разгледаме  подробно данните за продажбите, дялът от 79% е дори по-голям от дялът им при пускането на първото и второто поколение Ryzen процесори. От продадените Ryzen процесори, Ryzen 7 3700X е бил най-популярен, а чипът сам по себе си се е продавал почти толкова, колкото цялата Core серия на Intel. Ryzen 5 3600 и Ryzen 5 2600 се намират точно след 3700 и причината се дължи на невероятната стойност, която предлагат 6-те ядрени чипа плюс невероятните отстъпки за Ryzen 5 2600, които поставят чипа на цена под $ 150.

Ryzen 9 3900X пък продаде по-големи количества от водещия Core i9-9900K на Intel, тъй като предлага повече ядра и многозадачни резултати от предложението на Intel. Ryzen 7 3800X e бил най-малко популярната част от серията Ryzen 3000, но това може да се очаква, тъй като получавате почти същото качество на 8-ядрения Ryzen 7 3700X за много по-добра цена.

В крайна сметка всичко, което искаме да кажам, е, че тази новина е абсолютно фантастична за AMD и показва, че все повече потребители заменят процесорите на Intel с по-нови процесори Ryzen, които предлагат по-добър multitasking, като едновременно с това осигуряват едноядрена производителност със съперничещите чипове на Intel. AMD напълно разруши Intel и с победата на Ryzen 3000, Intel е повече или по-малко „вън“ от челната позиция.

Източник: wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *