Технологии

PlayStation 5 Demo – SSD и много по-бързо зареждане на игрите

22.05.2019

author:

PlayStation 5 Demo – SSD и много по-бързо зареждане на игрите

Конзолните игри предлагат именно обратното на незабавното удовлетворение. Игрите могат да отнемат цяла вечност, за да се инсталират, и дори когато този процес е приключил, самите те често прекъсват за зареждане на екрани и сцени. Sony иска да промени това с PlayStation 5. В понеделник на конференция на инвеститорите, Sony сравни времето за зареждане на конзолата от следващото поколение и PlayStation 4 Pro, използвайки последната Spider-Man, която е ексклузив за компанията.

За разлика от при повечето конзоли, PS5 разработката не бе тайна. Sony обяви продукта си чрез ексклузивно интервю с Wired, в което разкри, че следващата PlayStation конзола ще използва Ryzen процесор, Navi графично ядро и ще има други подобрения в поддържането на игри с резолюции до 8K.

Решението да използват SSD във всеки PS5 модел бе добре дошла изненада, а ако се вярва на тестовете на Sony, това би могло да има по-голям ефект върху ежедневната употреба на конзолата, отколкото поддържането на игри с 8K резолюция. Визуалните подобрения са приятни за ползване, но по-бързото четене и писане от и върху паметта е далеч по-важно. Хората просто не обичат да чакат, остарелите вече хард дискове.

Подобреното съхранение може директно да доведе до по-вълнуващи игри, защото разработчиците не биха били ограничени от хардуера на конзолата. Sony съобщи на Wired, че Spider-Man ограничава способността на супергероя да проправя пътя си през Ню Йорк, защото в противен случай той ще мине покрай сгради, които все още не са заредени от хард диска. Премахването на ограничението може да позволи по-големи и по-добри игри.

Скорошният тест на Sony показа, че зареждането на Spider-Man при PS4 Pro отнема 8 секунди и 0.8 секунди на PS5, което е 10 пъти по-бързо!

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *